Els nois i les noies de 4t d’ESO han assistit a la xerrada de l’Ousman Umar, qui ha explicat en primera persona com va arribar a Catalunya després de cinc anys i de recórrer 28 mil quilòmetres fugint de la pobresa de Ghana. L’Ousman ha parlat de la duresa de les seves vivències i de com una família catalana li va canviar la vida. També ha parlat de la realitat del continent africà, un continent molt diferent de com el mostren els mitjans de comunicació, ja que a banda de la fam i de les guerres, també hi trobem una gran riquesa de recursos naturals. Ens ha fet veure que és una llàstima aquest tracte discriminatori que sovint pateix el continent africà que encara prové de l’època de l’esclavitud i del colonialisme.

L’Ousman Umar és fundador de l’ONG Nasco Feeding Minds a través de la qual pretén aportar solucions al problema de la immigració des del país d’origen. És la primera ONG creada de manera horitzontal, no vertical. És a dir, NASCO no l’ha fet l’home blanc, ric, després d’enriquir-se a costa dels africans, sinó que parteix del pobre immigrant que, després de mil lluites, aconsegueix arribar amb vida i decideix ajudar la seva gent. Segons l’Ousman: “som nosaltres mateixos qui hem d’assumir la responsabilitat de canviar la nostra realitat”.

Al llarg de la xerrada l’Ousman ens ha fet reflexionar sobre la importància de l’educació i l’accés a la informació. Per això ell valora tant el fet “d’alimentar la ment”. També ha posat damunt la taula conceptes com la lluita, la frustració, l’èxit…

Esperem que després d’escoltar-lo, tots haguem canviat una mica la nostra manera de veure la immigració. 

Gràcies @Ousmanumar per obrir-nos els ulls!

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.