Els nens i nenes de 3r de Primària han estat treballant des de casa l’Itinerari d’Aprenentatge  “Com podem representar Terrassa a Hollywood?” Un itinerari que estava programat pel tercer trimestre del curs presencial i s’ha adaptat a la situació d’excepcionalitat. 

Setmana rera setmana l’equip de mestres ha anat presentant a través de l’espai Classroom les propostes fent participar als nens i nenes des de casa tenint en compte tant les limitacions de comprensivitat i de capacitat de treball, com les avantatges del fet d’estar a casa i descobrir nous espais de treball i formes de relació no presencials. Aquestes propostes han estat exitoses  gràcies a l’acompanyament i implicació tant dels nens i nenes com de les seves famílies. Sense aquest treball compartit no hauria estat possible desenvolupar-les. Estem molt agraïts i complaguts dels resultats.

L’itinerari té com a objecte d’estudi conèixer trets que identifiquen la ciutat on es viu, en aquest cas Terrassa, per tal que puguin apreciar-la, valorar-la i al mateix  temps desenvolupin elements per transferir-los  a d’altres ciutats i pobles. El producte final consisteix en l’elaboració d’uns curtmetratges consensuats en equip de treball amb l’objectiu de donar a conèixer la ciutat i alguns dels trets que la identifiquen.

Des de l’Escola a casa hem anat mantenint la dinàmica d’equips de treball setmanals, així com també trobades tutorials i individuals. El primer que es va haver de consensuar va ser quins temes eren importants per explicar la ciutat. Partint d’una llista de deu temes van passar unes enquestes de forma telemàtica als seus familiars. Era el moment que encara no podien sortir a preguntar-ho. Decidits els temes -Modernisme, Cultura Popular i Castellers, Jazz , Hoquei i la Terrassa Olímpica.- per tal d’afavorir  el seu coneixement es van programar unes conferències online.

Un cop coneixedors dels trets característics dels temes han transmès a través d’uns curts la importància i la singularitat d’aquests per la ciutat de Terrassa. Aquests curts es compartiran als Classrooms de les diferents tutories i seran valorats pels mateixos alumnes. Els experts, als quals volem agrair la seva implicació han estat: Cèlia Corres – exjugadora olímpica de hoquei-, Pere Geis – membre dels Minyons de Terrassa i pare de l’escola -, Alícia Berdónces -mestre de visual i plàstica de Primària-, Alberto Alberj – director de l’escola de Música de l’escola-

Des d’aquí felicitar també als nens i nenes de tercer per la seva motivació i les seves famílies. Tots junts hem fet possible que l’itinerari tirés endavant malgrat el covid-19.

També s’ha fet una trobada online l’itinerari a l’alcalde de la ciutat, donat que totes i tots també hem sabut que els grans coneixedors de la ciutat son els qui la governen i que l’Ajuntament és la casa de tots i totes.

Us presentem les conferències i alguns del curts elaborats, la resta es poden veure als Classrooms de les diferents classes de tercer. Esperem que als de Hollywood els hi resulti interessant la nostra ciutat.

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.