anem x+matemàtiques

El programa Anem x+Matemàtiques, promogut en origen pel Ministerio de Educación y Ciencia, va adreçat a alumnes de 4t d’ESO amb interès per aprendre matemàtiques.

Consta d’unes 10 sessions i a cada una s’ofereix a l’alumnat aprofundir en aspectes de les matemàtiques complementaris als del currículum oficial: temes d’història, relacions entre literatura i matemàtiques, jocs d’estratègia, criptografia, geometria dinàmica… I amb metodologies que promouen el pensament crític i creatiu, l’interès per la recerca i l’exploració, el gust pel saber, l’anàlisi i reflexió, el treball cooperatiu i l’estimulació de la potència intel·lectual.

L’escola presenta el projecte a les  noies i nois que valora que poden tenir-hi interès i estan disposats (o tenen disponibilitat) a dedicar els dissabtes al matí a participar en les sessions.

Els alumnes participants expliquen la seva experiència al programa Anem x + Matemàtiques”: 

Som el Jan Pau Orts Alvarenga i el Xavier Lamote de Grignon Lombarte, dos estudiants de 4t de l’ESO que hem tingut l’oportunitat de gaudir el programa Anem per més matemàtiques” impartit a la Facultat d’Estadística i Matemàtiques de Barcelona els dissabtes al mat. Ha estat una experiència molt enriquidora, no només en l’àmbit acadèmic, sinó també en l’àmbit social, ja que hem tingut l’oportunitat de conèixer grans professors i companys. A tots els futurs matemàtics i matemàtiques, us encoratgem a seguir estudiant per poder arribar a participar en aquest gran projecte que s’escapa completament de la metodologia que seguim habitualment. És una bona manera de veure des d’una altra cara les matemàtiques i, perquè no dir-ho, el món sencer, ja que està escrit amb aquest llenguatge.

En qualsevol cas, si estàs cansat de les matemàtiques, potser li veus una altra cara, però si t’encanten, t’agradaran >= 😉 

I fins aquí la matemàtica d’avui!

 

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.