El nostre motor és humà i solidari. Animem els alumnes a participar en causes solidàries que recordaran tota la seva vida. Som una escola associada a la UNESCO perquè sempre hem estat compromesos amb la realitat social de totes les persones. I actualment les principals línies d’acció solidària que treballem són: 

BEQUES ESCOLARS PEL SENEGAL. En estreta col·laboració amb la Fundació Educació Solidària de l’Escola Pia de Catalunya organitzem i participem en iniciatives enfocades a promoure l’educació d’infants, joves i dones d’aquest país. 

PROJECTES SOLIDARIS PER LA INVESTIGACIÓ I RECERCA. Tota la nostra comunitat educativa participa activament en iniciatives solidàries dedicades a la investigació per a promoure millores en la nostra societat i el nostre país. Un exemple n’és La Marató de Tv3. 

SUPORT A LES ENTITATS SOLIDÀRIES DE LA NOSTRA CIUTAT. Estem compromesos amb les organitzacions solidàries locals des de fa anys i duem a terme projectes conjunts que afavoreixen el seu creixement i promouen la consecució de les seves fites.

 

ESDEVENIMENTS:  

Els nostres alumnes són protagonistes de diversos projectes, iniciatives i esdeveniments que tenen com a fita convertir-los en persones responsables, crítiques i compromeses amb la societat: 

  • Commemoració Setmana de la UNESCO.  Acció solidària per La Marató de Tv3 en col·laboració amb La Mútua General de Catalunya. 
  • Festa de St. Josep de Calassanç. Festa organitzada per l’AMPA que recull donatius per a La Marató de Tv3.
  • Cursa Solidària Pia&Go Fem que l’exercici físic sigui també un motor per a promoure accions solidàries. 
  • Setmana Solidària. Amb la participació de les diferents entitats solidàries de la ciutat promovem accions solidàries i de participació conjuntes. 

VOLUNTARIAT:

Més enllà de l’horari acadèmic, oferim a tota la nostra comunitat educativa la possibilitat de col·laborar com a voluntaris en diferents projectes de caràcter social. Perquè el Voluntariat és per a l’Escola la millor manera de posar en pràctica els valors de l’educació.

Actualment organitzem els alumnes en dues agrupacions de caràcter solidari: 

EL GRUP GAS (GRUP D’ACCIÓ SOLIDÀRIA). És una agrupació d’alumnes de Batxillerat que participa activament en els projectes de la Fundació Educació Solidària (FES) de l’Escola Pia de Catalunya. Creem i organitzem activitats a l’escola i alhora participem en una formació específica de voluntariat impartida pel grup ADHARA, entitat també de l’Escola Pia de Catalunya. 

EL GRUP UNESCO. És una agrupació d’alumnes de l’ESO, organitzats en comissions. La nostra fita és col·laborar amb diferents projectes organitzats per l’escola com són La Diada de Sant Jordi, la Commemoració del Dia de la UNESCO, La Marató de TV3, el DENIP i els Acompanyaments. 

Els principals projectes de VOLUNTARIAT en els que col·laborem són: 

  • Projecte de la Fundació Escola Solidària (FES) per les Beques del Senegal 
  • Acompanyament a la 3a Edat (Llars d’avis de la ciutat) 
  • Projecte Sant Jordi RECICLA CULTURA per acostar la lectura a tothom 
  • Acompanyament al Menjador de l’escola d’Educació Especial Crespinell 
  • Projecte de Reforç escolar amb la Fundació Busquets
  • Recollida d’aliments per col·laborar amb El Dinar de la Fam 
  • Projectes amb Prodis, Fupar, Creu Roja, Càritas, El Rebost i d’altres entitats solidàries de la ciutat 
  • Col·laboració amb la Fundació AVAN – Projecte d’acompanyament a usuaris: ANEM 

La darrera setmana de setembre i primera d’octubre és quan es fan els llançaments de les activitats. 

Eduquem en Valors que fan persones!

PASTORAL:

A l’Espai de Pastoral, aprofundim en l’estil de vida que proposa l’Evangeli i que ajuda a les persones a créixer en totes les seves dimensions. 

EUCARISTIA FAMILIAR MISSA DEL GALL DENIP Cada dissabte celebrem l’Eucaristia familiar.

MISSA DEL GALL. 24 desembre 

GRUPS DE PREGÀRIA Activitat de caràcter voluntari.

DENIP. Aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Dia Escolar de la No-violència i la Pau. 

Att: Les dates i els formats dels actes s’adaptaran a les circumstàncies de la pandèmia

Compartim l’Espai de Pregàries i Reflexions. En aquest espai trobareu, setmanalment, pregàries i reflexions que us permet gaudir de moments per pensar. Les podeu viure des de casa en família o individualment. Aquesta proposta està pensada per sentir moments diferents, especials i màgics: 

Espai d'interioritat en família