La professora d’ESO d’anglès, Sílvia Fernández, presenta el seu tercer llibre

[ux_gallery ids="2042,2038" lightbox_image_size="large" col_spacing="xsmall" columns="2" image_height="75%" image_size="large"]

“Lápices de Colores en la Ciudad de Plástico” és el llibre de la professora de l’Escola Sílvia Fernández. És una novel·la ambientada el 2014 al nord d’Irak. És la història d’una noia, la Runak, que ha d’escapar de casa seva amb la seva mare i el seu germà perquè un grup terrorista ataca la seva ciutat, Sinjar. Aquesta noia arriba a un camp de desplaçats, a una zona neutral, on intenta adaptar-se a la nova vida; sense res a fer, sense amics. També hi ha una altra protagonista, la Amira, una piscopedagoga que pertany a una ONG que opera en el camp.

Aquesta és una història basada en fets reals, tot i que és versemblant. La Runak existeix i actualment sabem que va salvar la seva vida, tot i que no sabem  on viu. Però les anècdotes que succeeixen en el camp de desplaçats, sorgeixen d’informacions exhaustives que l’autora ha extret a través de diferents fonts: ha rebut informació de voluntaris i coordinadors d’ONG’s que estaven a l’Irak, també d’entrevistes i documentals que l’autora ha vist i llegit per poder recrear històries i anècdotes reals.

L’objectiu de la novel·la és la difusió d’aquesta cultura minoritària, la Yazidi, i també sensibilitzar que hi ha persones en situació d'emergència en el món. I és que la Runak pertany a la cultura Yazidi, mil·lenària i molt minoritària. Una comunitat perseguida pels grups terroristes de la zona. Estan molt indefensos i tenen la sensació que la Comunitat Internacional els ha abandon. Nadia Murad, premi Nobel del 2018, és de la mateixa comunitat que la Runak.

L’autora Sílvia Fernández diu que la solució només la tenen els mateixos que no la volen dur a terme. Igual que el canvi climàtic i tants altres problemes arreu del món. Per ella, “La gent normal només podem fer divulgació i sensibilització. Expressar l’inconformisme i ser  solidaris en la mesura de les possibilitats de cadascú”. Per la Sílvia les xarxes socials són un canal per fer visible totes les reivindicacions i per sensibilitzar. Actualment la Sílvia cursa el postgrau d’Acció Humanitaria a la UOC-Creu Roja.

Felicitats Sílvia per la teva labor! Un orgull tenir-te educant els nostres alumnes!

[ux_gallery ids="2041,2039,2040,2037,2036" lightbox_image_size="large" col_spacing="xsmall" columns="5" image_height="75%" image_size="large"]