Èxit de participació en la primera sessió del cicle astronòmic Toni Miras, una jornada oberta a tota la ciutat on vam observar la Lluna, Saturn i Júpiter.

Aquest projecte neix amb l’objectiu de divulgar l’astronomia i alhora recordar en Toni Miras, professor durant molts anys de l’escola i que l’any passat ens va deixar. Ell va iniciar i consolidar les jornades d’observació astronòmica i també va ajudar a planificar, amb molta il·lusió, aquesta nova etapa.

En aquesta primera sessió hem utilitzat dos telescopis catadiòptrics del tipus Maksutov-Cassegrain motoritzats. Els assistents han pogut observar els 4 satèl·lits galileans de Júpiter: Io, Europa, Ganímedes i Calisto, rotant al seu voltant. També hem pogut descobrir els anells de Saturn i la banda de Cassini; quan les condicions de turbulència atmosfèrica han estat òptimes. També hem observat els satèl·lits Titan i Rea. Pel que fa a la Lluna, ens hem centrat en els cràters propers al terminador, on s’ha pogut apreciar el relleu i les ombres.

Alguns participants han fet fotografies de bona qualitat de la Lluna a través del mòbil i telescopis. Tots hem gaudit de la ciència amb un bon ambient i amb moltes ganes de repetir a la propera sessió del mes de gener, on esperem descobrir més tresors de la volta celeste.

Us esperem a la propera sessió!

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.