Estima’m perquè pugui créixer

[ux_video url="https://www.youtube.com/watch?v=oRQFXHymi2s"]

Mercè Conangla, psicòloga, infermera, escriptora i conferenciant, ens va oferir la primera xerrada del cicle de conferències “Converses amb …”. Un gran èxit d’inscripcions, més de 300 persones, també va comptar amb un gran seguiment i interès online.

A la xerrada “Estima’m perquè pugui créixer” es va parlar sobre la gestió de la incertesa, de les emocions, de la por, de l’ús del llenguatge en positiu, entre d’altres temes d’interès per a famílies i educadores. Es va parlar del model CAPA de persona Creativa – Amorosa – Pacífica i Autònoma que proposa l’ecologia emocional i de l’art d’educar els nostres fills i filles perquè visquin vides plenes, harmòniques i joioses.

“Si ens trenquem, ens podem refer i fer-nos millors”. A través de diferents exemples com el de l’art japonès kintsugi. Que parla sobre les cicatrius o traumes “que també tenen la seva bellesa”. Conangla va explicar aquest art que parla de “com arreglant les fractures d’objectes de ceràmica amb or es ressalten les imperfeccions i es dóna un aspecte diferent i més bonic i autèntic als gerros”.

La primera tasca de l’educació és agitar la vida, però deixar-la lliure perquè es desenvolupi; diu Conangla. A partir d’aquesta premisa, es va parlar sobre educar en llibertat. Segons Conangla “arrels, sí … però sobre tot … ales!” 

Finalment es va tractar com gestionar les emocions. Va donar eines per ajudar als nostres infants a passar de la “ Ira, la tristesa i la por “ a la  “Serenitat, la confiança i l’alegria”.

El torn de preguntes va ser extens i els temes que més es van preguntar van ser sobre la gestió de la por i de la incertesa en els infants. Així com aconseguir un canvi d’actitud en els nostres fills i filles a través del llenguatge.

Una gran experiència! Gràcies Mercè Conangla i a tots i a totes les assistents!

No és el mateix “tenir un fill”, que “educar un fill”. L’educació dels fills ha de partir de l’educació i creixement afectiu dels pares, mestres i adults de referència. Deia Levine que “Tenir fills no converteix a una persona en pare o mare, de la mateixa manera que tenir un piano no els converteix en pianistes”. Tot adult és educador. Tot adult és model d’influència i responsable de donar els recursos que facilitin la sortida i l’actualització dels millors potencials dels infants i adolescents.

“No pots atrapar l’esperit d’un infant

corrent al seu darrera

Has de romandre tranquil

i l’amor farà que retorni per si sol”

Arthur Miller

[gap]

[ux_gallery ids="7824,7823,7822" col_spacing="xsmall" columns="3"]

[gap]

Una gran experiència! Gràcies Mercè Conangla i a tots i a totes les assistents!

[gap]