Entrevistes als alumnes amb Menció d’Honor a les PAU

Hem volgut saber com han viscut la notícia i com s’han preparat la Selectivitat per obtenir aquests resultats. 

FERRAN VILLARTA, ens explica la seva experiència.

nil

 

En primer lloc, moltes felicitats de part de tota l’Escola! Has rebut la Menció d’Honor de la Generalitat i de l’Ajuntament de Terrassa. Com et sents, t’ho esperaves? La veritat, no en tenia ni idea que atorgaven premis d'aquest estil. En part no m'ho esperava, perquè em pensava que atorgarien premis en relació amb la nota sobre 14 (tenint en compte les específiques), no sobre 10. Per altra banda, sí que m'ho esperava, ja que porto 2 anys deixant-me la pell per aconseguir la millor nota possible, i per així quan arribés el moment de triar la carrera que volgués fer (cosa que no ho vaig saber fins quan quedaven 2 mesos per fer la selectivitat) pogués fer el que realment em vingués més de gust.

 Com t’has preparat per la Selectivitat? De la mateixa manera que he estat organitzant-me durant els 2 anys de Batxillerat. No crec que sigui recomanable canviar hàbits quan tens 1 mes per repassar (o estudiar depèn de com ho portis) el que has estat fent durant tot 2n. Si t'has organitzat amb l'agenda, segueix fent-ho. Si ho portaves tot organitzat amb qualsevol app d'ordinador, doncs endavant. Si t'has estat apalancant i t'ha anat bé, segueix apalancant-te. Això sí, després no et queixis si te n'has d'anar a estudiar a Tarragona. Tampoc es tracta de tirar beef a Tarragona, és a dir, segur que és un lloc fantàstic... segur que hi ha gent interessant... però per sobre de tot, hi ha platja.

 Els dies abans és important tenir unes rutines, dormir i menjar bé… És bastant típic dir que s'ha de menjar bé i descansar, però sincerament, tampoc cal exagerar. El més important és estar tranquil, descansat, i segur de tu mateix. Si a l'examen de mates te'n vas a plorar al lavabo perquè tens por que et vagi igual de malament que l'examen d'història d'Espanya, tens un greu problema "lo pasado pasado está".

Com has dut els nervis previs a la Selectivitat? Jo, personalment, millor del que pensava. Un cop has fet el primer examen, veus com aniran les coses i d'aquesta manera, aniràs al segon examen molt més tranquil. Jo vaig tenir la sort que em toqués una classe amb 10 persones, aire condicionat i dues persones encarregades de revisar que tot anés bé que ens van fer xerrar una estona abans del primer examen per treure els nervis. No tothom va tenir la mateixa sort, però. Els dies abans sí que vaig estar calculant la nota de tall que tindria, i les notes que hauria de treure a cada examen per poder accedir a la carrera que volia. Tot això, però, només contribueix en empitjorar els nervis que ja es tenen, i mentalment et posen més pressió de la que tens.

De quina manera t’han ajudat els docents de l’Escola? I la família? Els docents, és a dir, els "profes" han estat explicant el temari durant tot l'any, i a més a més, l'han hagut de tornar a repetir durant les classes de repàs. Han estat de gran ajut, i ho agraeixo molt. Sempre han estat disponibles per a qualsevol pregunta, dubte o aclariment. Tots els que he tingut jo (he fet el científic-tecnològic) són professors amb molt nivell. Alguns s'expliquen millors que d'altres, i potser alguns et poden semblar més interessants que d'altres, però mai podràs dir que no saben de què estan parlant. No obstant això, hi ha classes que no són gens interactives, i per a gent que li costa empollar i/o estudiar, pateix molt en aquest tipus de classes. En aquest sentit, l'escola s'ha estancat en el tipus d'ensenyament que es dona des de fa 50 anys, i és una llàstima que el potencial que tenen els professors es perdi. Aquesta és una de les coses que té a millorar el centre, a part, òbviament, de l'accessibilitat per a persones amb una mobilitat reduïda. 

La família sempre m'ha donat suport en els estudis, mai m'han posat gens de pressió per a estudiar, o treure bones notes. Aquesta pressió per a donar el màxim me l'he posada jo, i el fet que des de casa t'incentivin a passar-t'ho bé i anar amb els amics és una cosa que realment s'agraeix. "Hi ha d'haver temps per a tot".

Què vols estudiar? Com ha estat el procés de tria de carrera? Jo soc el típic nen que li interessa tot. Tant si fes Història de l'art, "Pedres" (Ciències de la Terra i Medi Ambient) o Física, si em poses un professor que fa que els alumnes s'interessin per la seva assignatura, hi vaig de cap. És per això que dubtava molt a l'hora de triar una carrera. A mi m'ha costat molt decidir a què li vull dedicar els pròxims 4 anys de la meva vida. Però gràcies a parlar amb diferents persones i a entendre que l'important és gaudir el que fas i estudies em vaig decantar per fer matemàtica computacional i analítica de dades a la UAB. No era la meva primera opció inicialment, però estic content de totes maneres, ja que l'important és continuar amb els estudis, sigui un cicle o un grau universitari. 

Quants anys tenies quan vas venir a l’Escola? Millor dic el curs i així ens estalvio a tots haver de fer la comparació edat-curs. Vaig venir a 1r d'ESO.

Has preguntat a la família què els va moure per confiar amb la nostra Escola? Sí, pel prestigi de l'entitat, i per la recomanació d'altres persones properes a la família.

Com valores els teus anys a l’Escola? Aquesta pregunta l'hauria de respondre quan tingui aquesta experiència de Batxillerat menys fresca la veritat, i poder-ho valorar millor. Ara mateix diria que l'ESO i el Batxi són dues coses completament diferents. Durant aquests anys he pogut aprendre moltes coses, algunes més interessants que d'altres, i també algunes aparentment més necessàries que d'altres. A vegades es té la sensació que a l'ESO, quasi que hi vas a passar l'estona i es té la sensació que podries treure't l'ESO sense haver d'anar a classe. Però realment això s'entén, ja que hi ha moltes persones, totes molt diferents, i la majoria d'elles no saben ni què voldran a l'endemà per esmorzar, així que tampoc poden decidir què volen fer amb la seva vida en relació amb els estudis. Jo vaig acabar 4t d'ESO havent estudiat moltíssimes coses que realment no m'importaven gens ni mica, i ara mateix no et sabria dir si existeixen, però més que els continguts, una cosa positiva de l'Escola Pia és que t'ensenya a ser organitzat i a preparar-te pel batxillerat. La meva sensació és una mica agredolça, ja que he pogut créixer molt com a persona, però també hi ha projectes que no s'acaben d'entendre, com el SUMMEM.

 Ens pots explicar alguna anècdota? Abans de fer la Selectivitat tothom es pensa que tot està molt ben organitzat i els professors encarregats de revisar que tot vagi a l'hora són molt aptes. Realment això no és així. El 1r dia de sele, en arribar a l'aula que havíem de fer l'examen de física ens van redirigir a una altra aula perquè no hi havia prou professors. Fins aquí tot correcte, la qüestió va ser quan vam començar l'examen tard, ja que es van repartir els exàmens tard, i alguns estaven en castellà. Vam tenir menys temps i els encarregats estaven parlant i mirant vídeos amb el mòbil mentre que tots ens estàvem jugant el futur en un examen.

 

NIL LEG, ens explica la seva experiència,

En primer lloc, moltes felicitats de part de tota l’Escola! Has rebut la Menció d’Honor de la Generalitat i de l’Ajuntament de Terrassa. Com et sents, t’ho esperaves? Gràcies, no m'esperava rebre la menció honorífica, ja que no sabia que existia, no obstant sí que era conscient que podia treure una nota d'aquest estil.

 Com t’has preparat per la Selectivitat?- Jo crec que la gran part de selectivitat te la prepares durant el curs, i les dues setmanes abans dels divertits examens has de repassar-ho tot i m'ho vaig prendre amb tanta calma i tranquilitat com vaig poder, però sense relaxar-me massa.

 Els dies abans és important tenir unes rutines, dormir i menjar bé…Sí que vaig intentar dormir i menjar bé, com intent fer sempre, però no em vaig fer cap horari, anava improvitzant sobre la marxa. M'agradaria destacar que per la xarxa hi ha molt material molt útil, com els apunts de la conta d'Instagram @laselectivitat i que ajudar-se entre amics sempre és una molt bona opció ja que tots passem pel mateix

Com has dut els nervis previs a la Selectivitat? Per sort, no m'acostumo a posar nerviós i els dies abans ho vaig portar molt bé i no estava gaire preocupat, però si que me'n recordo que just abans que comences el primer examen i ja estàvem a la classe hi va haver una estona amb bastanta tensió

De quina manera t’han ajudat els docents de l’Escola? I la família?Des de l'escola m'han ensenyat tots els coneixements necessaris i m'han donat moltes eines, però s'ha de dir que és el primer examen que t'has de preparar tu sol majoritariament i buscar les eines que necessitis. Per altra banda, la família i amics sempre han estat allà per donar suport

Què vols estudiar? Com ha estat el procés de tria de carrera? Des de petit sempre m'han agradat molt les ciències. Llavors fent el pdr de 4t d'ESO sobre la teoria de la relativitat vaig decidir que volia fer física i he continuat amb aquesta idea durant el batxillerat, tot i que també em vaig plantejar fer el doble grau de física i mates.

Quants anys tenies quan vas venir a l’Escola?  Vaig entrar amb 12 anys a 1r d'ESO

Has preguntat a la família què els va moure per confiar amb la nostra Escola? Els meus pares els hi agradava els pla d'estudis i l'ambient que hi havia, però quan m'hi van apuntar m'hi van obligar a anar ja que no hi volia anar, perquè no hi anaven els meus amics

Com valores els teus anys a l’Escola? Parint de la base de que tenia 0 expectatives i ganes d'anar-hi, ho ha millorat, puc dir que he entrat a la carrera que volia i per mi més importat he fet uns grans amics, no obstant, sempre hi ha punts a millorar i per mi els més destacables són que hi ha un ambient molt elitista i poc representatiu de la societat i que se'ns han presentat molt poc les opcions de mòduls, sobretot a 4t d'ESO.

 Ens pots explicar alguna anècdota? Ara no sabria dir cap experiència, però sí que tinc un gran record de les colònies de 2n d'ESO a Planòles

 

ESTEL RODRÍGUEZ, ens explica la seva experiència

estel

 

En primer lloc, moltes felicitats de part de tota l’Escola! Has rebut la Menció d’Honor de la Generalitat i de l’Ajuntament de Terrassa. Com et sents, t’ho esperaves?No m'ho esperava i tampoc tenia com a objectiu rebre aquesta menció, però després de tot l'esforç fet durant el batxillerat senta bé veure-ho reflectit en alguna cosa. 

 Com t’has preparat per la Selectivitat? La preparació durant el curs és igual o més important que la de les setmanes prèvies a la Selectivitat. Si has estat constant durant aquest, a l'hora de posar-te a estudiar per les PAU no es farà tant pesat. Tot i això, a mi m'encanta organitzar-me i fer horaris amb mil retoladors diferents, i això no va ser pas diferent en aquest cas; vaig començar dividint els dies en matí i tarda, i per poder assegurar que estudiava amb la mateixa freqüència cada assignatura, vaig aparellar-les de manera que es combinessin una de teòrica am una de pràctica, per exemple, història d'Espanya (teòrica) i mates (pràctica). Al matí estudiava dues assignatures i a la tarda un altre parell, per tant, cada dia "descansava" de dues assignatures. Vaig estar estudiant així durant dues setmanes i mitja aproximadament, i els últims 5 dies abans de la Selectivitat em vaig dedicar a fer simulacres d'examens a casa per poder aprendre a gestionar el temps de cada examen. 

Els dies abans és important tenir unes rutines, dormir i menjar bé… És molt important mantenir la rutina, estudiar per la Selectivitat no pot ser l'única cosa que facis. A l'igual que menjar i dormir bé és important també ho és sortir al carrer, anar a prendre algo amb els amics, etc per poder desconnectar la ment durant un rato.

Com has dut els nervis previs a la Selectivitat? La veritat és que molt bé , les setmanes prèvies no era gens conscient que s'apropava la selectivitat, inclús el dia anterior encara no m'ho creia. No va ser fins que estavem pujant les escales per anar a l'aula on faríem el primer examen que no em van començar a tremolar les cames. 

De quina manera t’han ajudat els docents de l’Escola? I la família? Sempre que ho he necessitat he rebut ajuda i orientació. Estic eternament agraïda a la meva família per haver suportat el meu mal humor durant aquests últims mesos, sé que tampoc ha estat fàcil per ells.

Què vols estudiar? Com ha estat el procés de tria de carrera?Estudiaré Biologia a la UAB. Vaig entrar a batxillerant tenint molt clar que estudiaria psicologia, però això ha anat canviant. Per poder estar motivada amb el batxillerat necessitava saber quin era l'objectiu final, i va haver-hi un període de temps en el que no en tenia, la qual cosa va ser una mica agobiant. Finalment vaig decidir estudiar Biologia perquè sempre ha estat l'assignatura que més m'ha cridat l'atenció i trobo que em donarà una base molt amplia mentres decideixo en què em vull especialitzar. 

Quants anys tenies quan vas venir a l’Escola? He estudiat a l'Escola Pia des de sempre, vaig començar a P3. 

Has preguntat a la família què els va moure per confiar amb la nostra Escola? La meva família sempre ha sigut de l'Escola, els meus tiets van estudiar aquí i els meus pares i germanes també. Crec que el dubte mai ha estat present a l'hora d'escollir una escola.

Com valores els teus anys a l’Escola?  Els valoro positivament, sempre m'he sentit molt còmode a l'escola. Acabo batxillerat sabent que és com una segona casa.

Subscriu-te

Si vols subscriure’t a la nostra newsletter deixa’ns el teu correu electrònic.

Centre concertat per la Generalitat de Catalunya - Inscrita en el registre d'Entitats Religioses núm: 4981