'}}
Joan Francesc Fondevila Gascón

A l’Escola Pia vaig adquirir coneixement multidisciplinar, establir amistats ad aternum, aprendre de professores i professors vocacionals i esforçats, vaig amarar-me dels valors…

Moltes gràcies, Escola Pia. Sempre us porto al cor.

De petit la meva il·lusió era ser professor i investigador a la universitat. I sobre un objecte d’estudi decisiu: creació de continguts (Periodisme) i tecnologia.  La meva adolescència estudiantil es va desenvolupar a l’Escola Pia. I el record n’és molt grat. A l’Escola Pia vaig adquirir coneixement multidisciplinar, eines que em permeten crear continguts multimèdia, elaborar recerca científica estadística, impartir classes en català, castellà i anglès i escriure articles científics en tots tres idiomes amb tota naturalitat. A l’Escola Pia vaig aprofundir en metodologia, vaig establir amistats ad aternum, vaig aprendre de professores i professors vocacionals i esforçatsvaig amarar-me dels valors que m’estan acompanyant en aquesta vida personal i professional tan maca.

Tot i que per a mi és prioritària la vida familiar, afortunadament feliç i intensa (casat i pare de dos fills), us explico la professional. Amb dues llicenciatures i tres màsters, em vaig doctorar en Periodisme i Ciències de la Comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ara mateix sóc degà de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat Abat Oliba CEU, vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professional, director del Departament de Ciències de la Comunicació i director del Màster Universitari en Comunicació Digital i Noves Tecnologies. Sóc també director del Centre d’Estudis sobre el Cable (CECABLE), que vaig fundar el 1995 a Terrassa. A més de la UAO CEU, també dono classes a la Universitat Oberta de Catalunya, a la UAB, a la Universitat de Girona i a la Universitat Politècnica de Catalunya. Compagino la tasca acadèmica i científica amb l’empresa. La clau per portar-ho tot endavant? Doncs diuen els qui em coneixen que rapidesa, eficàcia, motivació, visió holística, il·lusió, amor per allò que faig.

A més, com que m’estimo molt Terrassa, he escrit els llibres del futbol a Terrassa i del Terrassa Futbol Club, de la gimnàstica a la ciutat i he col·laborat en d’altres. Com a científic, he publicat més de cinquanta articles científics indexats internacionals (per entendre’ns, el màxim que es pot aconseguir en el sector), he publicat nombrosos llibres i he rebut els màxims guardons científics, de recerca, acadèmics i professionals (medalles d’or, premis i altres guardons). Periodisme, telecomunicacions i ciències socials en general centren la meva recerca.

Un petit consell a partir de la meva modesta experiència vital: tingueu il·lusió, lleveu-vos cada dia amb l’esperança d’aprendre, esforceu-vos, estudieu, intenteu establir uns objectius clars i de futur, sigueu curiosos i proactius, cerqueu el bé, sigueu generosos (doneu, doneu, doneu; és font de gran satisfacció), estimeu els qui us envolten: estimar és el més maco, i quant més estimeu més us estimaran. I sigueu apassionants amb allò que feu. Intenteu fer tot allò que feu amb passió, amb dedicació, des de menuderies fins als projectes principals. Així aconseguireu que les vostres il·lusions d’infants esdevinguin realitat. I d’aquí a uns anys podreu començar un article escrivint a la web de l’Escola Pia “de petit la meva il·lusió era…”.  Moltes gràcies, Escola Pia. Sempre us porto al cor.

Anterior:Següent:

Altres exalumnes que han fet camí amb nosaltres:

Subscriu-te

Si vols subscriure’t a la nostra newsletter deixa’ns el teu correu electrònic.

Centre concertat per la Generalitat de Catalunya - Inscrita en el registre d'Entitats Religioses núm: 4981