Els alumnes de 2n d’ESO vam desplaçar-nos a Barcelona el proppassat 12 de novembre amb l’objectiu de conèixer la Barcelona medieval i moderna, i com a complement als continguts curriculars d’aquest curs. L’itinerari i l’activitat fou preparada per l’equip de tutors/es i pel Departament de Ciències Socials, i conduïda pel mateix equip.

Entre els objectius específics que ens plantejàvem hi havia conèixer edificis i espais de memòria de l’època medieval i moderna de la ciutat, reconèixer la geografia dels carrers i places més emblemàtics del passat medieval i modern, descobrir els elements constructius més importants de l’art romànic i gòtic, i descobrir espais de memòria de la Barcelona de 1714. Mentre que, entre els continguts treballats hi havia el coneixement de les institucions catalanes medievals, sobretot la Diputació del General i Consell de Cent, la defensa de la ciutat: muralla i portal de Santa Madrona i portal de la Portaferrissa, les característiques de l’arquitectura romànica (monestir de Sant Pau del Camp), així com de l’arquitectura gòtica (catedral, plaça del Rei, basílica de Santa Maria del Mar, Casa Llotja de Mar, Drassanes Reials, Antic Hospital de la Santa Creu i església del Pi), i finalment una aproximació al món jueu amb la descoberta del carrer del Call.

La sortida també tingué novetats com l’ús del mòbil per fotografiar i orientar-se, i finalment l’haver compartit amb les famílies l’itinerari, els objectius i els continguts.

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Col·labora!

Deixa un comentari