A les aules de tercer de primària estan desenvolupant  l’Itinerari d’Aprenentatge: Els animals que ens donen ales. Aquest itinerari té com objecte d’estudi la coneixença d’aquest grup d’animals, les seves característiques i funcions per tal de descobrir el seu paper fonamental per la vida al nostre planeta i garantir-ne la seva preservació. Al llarg de l’Itinerari es realitzen diferents activitats per donar resposta a l’objecte d’estudi. Els alumnes s’organitzen, treballen estructures cooperatives, es regulen, s’avaluen i coavaluen. Decideixen què és el més important, què cal saber, etc. amb el guiatge dels seus mestres; per tal de donar resposta a les diferents preguntes plantejades. Preguntes d’estructura, de canvis i funcions i de control regulació. Treballen en equips SUMMEM, s’organitzen en grups d’experts i comparteixen les informacions amb la resta d’equips. 

Una de les activitats de la fase de llançament de l’itinerari i molt valorada per ells mateixos ha estat la realització a les aules d’un Taller d’Invertebrats. Mirar, veure, tocar delicadament, observar, atrevir-se, gaudir, etc.  Tot això es va posar en marxa amb un conjunt d’animalons: escarabats, cargol, cucs de seda, mil peus, insectes pal, les seves mudes, algun aràcnid com la taràntula. A les aules es van activar les ganes d’aprendre, es van sentir empoderats per l’atreviment de tocar, conèixer i compartir.

Ells mateixos van manifestar posteriorment a través d’una activitat de reflexió la seva satisfacció pel seu atreviment, per vèncer els neguits i familiaritzar-se amb alguns d’aquests animalons tan delicats i tan importants alhora. “ Ara ja me’ls miro diferent” deien alguns. “He perdut la por”, “tot i que no m’encanten ara els conec més”.

En aquests moments estan en la fase de desenvolupament de l’itinerari compartint coneixements i realitzant models que els permetin identificar els diferents invertebrats depenent  del grup al qual pertanyen. L’Itinerari finalitzarà en el moment que hagin elaborat uns murals per sensibilitzar als companys i companyes de l’escola sobre la seva importància. Seguirem informant del seu desenvolupament a través dels Classrooms de les diferents classes i les xarxes.

Seguim compartint experiències amb valor afegit!

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.