A l’etapa de Primària hem iniciat la formació del nostre alumnat en Suport Vital Bàsic, dins el marc d’un programa per a les escoles que es desenvolupa a tot Europa. Aquest programa que es promociona des del Consell Català de Ressuscitació, té com a objectiu donar les eines als joves d’avui per a poder actuar correctament davant d’una situació d’emergència on la rapidesa de l’actuació es vital. 

És una formació contínua, que es du a terme any rere any a totes les promocions, i que permet acreditar als alumnes de 4t d’ESO, que hagin seguit correctament el programa, conforme estan capacitats per actuar davant possibles situacions d’emergència. 

Pel que fa a l’etapa de Secundària durant dues setmanes tots els alumnes de 1r a 4t d’ESO participem d’un taller de primers auxilis a les classes d’Educació Física. A través d’activitats molt pràctiques coneixem la importància que té que tothom pugui tenir uns coneixements bàsics en aquest tema. Treballem en diferents situacions tot el protocol de Protegir, Avisar i Socórrer (PAS); a través de continguts propis de la matèria:

  • Utilitzar recursos expressius del propi cos per a l’autoconeixement i comunicar idees, sentiments i emocions en situacions  concretes i diverses.
  • Utilitzar els conceptes apresos per actuar davant d’un accident on la salut està en perill.

Pel que fa als alumnes de Batxillerat  fem treballs de Reanimació Cardiovascular utilitzant figures humanes de plàstic, per tal que la pràctica sigui el màxim real possible. També coneixem el DEA el desfibrilador cardiovascular i n’expliquem el seu ús i funcionament. 

Pel que fa a Infantil es comença a introduir aquesta temàtica amb conceptes bàsics com el d’aprendre el número d’emergència 112, o explicar qui són els tutors de referència en cada situació.

Estem molt contents de la rebuda per part dels alumnes de tota l’Escola d’aquesta activitat. Ja que s’han adonat que davant de qualsevol accident ells i elles tenen molt a fer i a dir!

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.