El proppassat dia 14 vàrem visitar Barcelona en la que va ser la primera sortida cultural del curs. El plantejament que es féu fou un recorregut urbà per intentar aproximar-nos al passat medieval i modern de la ciutat. L’itinerari ens portà per diferents edificis i espais de memòria del barri Gòtic, del barri de la Ribera i del barri del Raval.

Els objectius que ens proposàvem foren conèixer edificis i espais de memòria de l’època medieval i moderna de la ciutat, conèixer la geografia dels carrers i places més emblemàtics del passat medieval i modern, conèixer personatges importants de la història de la Catalunya medieval, descobrir els elements constructius més importants de l’art romànic i gòtic, i descobrir espais de memòria de la Barcelona de 1714. Com a continguts, l’estudi de les institucions catalanes medievals com la Diputació del General i Consell de Cent, la defensa de la ciutat a partir de la muralla i portal de Santa Madrona i del portal de la Portaferrissa, l’art romànic amb la visita de l’església del monestir de Sant Pau del Camp; una aproximació a l’art gòtic a partir de la catedral, plaça del Rei, basílica de Santa Maria del Mar, Casa Llotja de Mar, Drassanes Reials, Antic Hospital de la Santa Creu i església del Pi; i, finalment, vam fer una aproximació al món jueu amb la descoberta del carrer del Call i els carrers que hi conflueixen.
La sortida també tingué novetats com el viatge d’anada i tornada en tren, l’ús del mòbil per fotografiar i orientar-se, el treball previ de detecció dels conceptes clau amb el dossier de camp, i com a pas previ a la presentació del treball d’avaluació, i finalment l’haver compartit amb les famílies l’itinerari, els objectius i els continguts.

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Col·labora!

Deixa un comentari