La Solidaritat a l’Escola no l’atura ningú! Enguany, davant la impossibilitat de poder celebrar la tradicional Tarda Solidària amb l’assistència de totes les entitats a l’Escola, ho farem de manera virtual. Són moltes les entitats de la ciutat que s’han volgut acollir a la iniciativa.

La Setmana Solidària la celebrem del 16 al 20 de novembre i amb la participació de 12 entitats que ens han compartit fotografies, vídeos, missatges plens d’emoció, etc. Des de l’Escola els volem seguir oferint la possibilitat de difondre el seu motiu de ser i també fer-vos partíceps a vosaltres, a totes les famílies. Perquè cal recordar, que més enllà del COVID-19; hi ha altres problemes al món.

Al llarg d’aquesta setmana caldrà estar atents a les xarxes socials de l’Escola on cada dia presentarem una entitat i el seu projecte! Aquí us en deixem un petit recull:

AMICS DEL NEPAL

La missió d’Amics del Nepal és realitzar projectes de cooperació i programes de suport a determinats col·lectius de persones desafavortis, bàsicament infants, joves i dones, tant directament, com en col·laboració amb organitzacions nepaleses, centrant-se tant en els camps de l’educació, salut com en la subsistència. Amics del Nepal també té com a objectiu divulgar la realitat cultural i social nepalesa a la nostra societat mitjançant la realització i l’organització d’activitats de sensibilització.

MUA SOLIDARIS

MUA Solidaris és una entitat solidària que té com a finalitat recaptar fons per la recerca de la leucèmia infantil. El nostre darrer projecte és el conte solidari “No vull ser un heroi” un conte sobre el valor de l’amistat i la importància de la investigació per fer que cada vegada hi hagi menys nens i nenes hospitalitzats amb càncer infantil. Un conte 100% terrassenc, idea original de Mua Solidaris, escrit per l’escriptora Núria Riera, il·lustrat per Mercè Ortí i editat per Genèric Disseny.

POLSERES CANDELA

El projecte i posterior associació, va néixer a l ́Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i està obert a totes les famílies afectades i hospitals amb unitats d ́oncologia infantil en tot el territori nacional. La nostra missió és recaptar fons per finançar la recerca en càncer infantil, recolzant econòmicament a equips d ́investigació d’excel·lència a nivell nacional. Així mateix, volem donar a conèixer la problemàtica del càncer infantil; la manca de recerca degut a l’escassetat de recursos públics i privats per finançar-la que condiciona un retard d ́almenys 20 anys respecte a l ́oncologia de l ́adult, amb la que no té res en comú, excepte el nom.

ESCOLA CRESPINELL

Som una Escola d’Educació especial que oferim experiències inclusives on els alumnes aprenen en contextos ordinaris de la nostra comunitat.

ONCOLLIGA

La Fundació Oncolliga és una entitat sense ànim de lucre que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars, durant tot el procés de la malaltia, amb l’objectiu de millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. Alhora també realitza activitats de sensibilització, divulgació i prevenció. Professionals de la Psicooncologia, del Treball Social i del Treball Familiar, amb el suport del voluntariat, ofereixen de forma gratuïta una atenció integral a malalts i familiars per donar resposta de manera àgil i immediata a les seves necessitats.

CÀRITAS

Càritas és un espai d’acollida per a nois i noies d’entre 16 i 24 anys d’edat, procedents de països estrangers que o bé han arribat fa poc, o que tot i fer temps que viuen aquí presenten dificultats d’integració. Son joves que és difícil que participin en d’altres formacions pels requisits d’accés o pel baix nivell acadèmic que tenen. Estem situats A Càritas, el carrer Topete número 23 de Terrassa.

PRODIS

Prodis (Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca) som una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre destinada a l’assistència i la promoció integral de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral. Des de Prodis entenem que la millora de la qualitat de vida no és no només l’absència de malaltia, sinó que passa per potenciar al màxim les potencialitats de les persones propiciant que gaudeixin d’una bona salut, física, mental i social.

AVAN

AVAN dóna suport a les persones que pateixen malalties neurològiques i al seu entorn. Actualment es coneixen més de 2.000 patologies neurològiques.

PETITS DETALLS

Petits Detalls és una associació sense ànim de lucre que es dedica a promoure projectes de cooperació internacional relacionats amb la infància i l’empoderament de la dona a Uganda.

OKA

La Oka es una associació formada per voluntaris i voluntàries compromesos amb la normalització i integració social i laboral d´aquest col-lectiu de joves amb discapacitats psíquica inferior al 65%, contribuint així. a millorar la seva confiança i seguritat personal.

ACAU

ACAU Associació Coordinadora d’Ajuda Unida, des de 1997 som una ONG sense afany de lucre, integrada per 75 voluntaris. Fem atenció integral i inserció socio-laboral de persones vulnerables a Catalunya. També la cooperació al desenvolupament a Burkina Faso.

FUPAR

Som una entitat d’economia social i sense ànim de lucre de referència al Vallès Occidental, constituïda el 23 de setembre de 1985 com a entitat continuadora de l’activitat dels Tallers Protegits Amat Roumens, creats el 23 d’agost de 1971, per donar continuïtat al procés de formació i inclusió sociolaboral de les persones adultes amb diversitat funcional.

La nostra missió és situar a les persones amb diversitat funcional, prioritàriament intel·lectual i del desenvolupament, en el centre del procés vital, oferint suports d’orientació al treball, suports terapèutics, psicopedagògics i socials oportuns, de caràcter professional i/o natural, sota criteris ètics, d’excel·lència, innovació i equitat. Al mateix temps promovem la inserció laboral de persones amb discapacitat física, sensorial i derivada de salut mental.

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.