La campanya Roses contra l’oblit consisteix a dur un punt de llibre, fet pels propis alumnes, i una rosa ben bonica a cadascun dels avis i àvies de les residències que envolten la nostra escola. L’objectiu principal és fer-los una estoneta de companyia agradable, donar-los el caliu que a voltes tant ens manca a tots i, molt especialment, aprendre el màxim possible d’aquest intercanvi entre dues  generacions que estan tan separades.

Els nois i noies de 2n d’ESO de la nostra escola, solen visitar la mateixa residència dos cops: la primera vegada la fem coincidir amb el dia de Sant Jordi, dia de joia i amor a Catalunya. No exagero si dic que tots i totes sortim molt emocionats d’haver compartit les històries, algunes molt impactants, que ens explica la gent que ja ha viscut tantes experiències vitals: infància, joventut, postguerra, casament, fills i néts … i, fins i tot, alguna mort d’éssers estimats. Lliçons de vida que no s’obliden fàcilment.

La segona visita que els fem als avis i àvies, als quals ara ja podem anomenar “amics i amigues”, consisteix, a més a més de tornar a xerrar i riure amb ells, a dur-los un altre regal fet per nosaltres mateixos: els portem el llibre de les entrevistes i xerrades del dia de Sant Jordi, i il.lustrat amb fotografies!! Són llibres preciosos que us convidem a mirar i llegir, per això els hem deixat a la mediateca de l’escola.

Esperem que en gaudiu tant com en vàrem gaudir nosaltres!!