Un grup dels alumnes de 4t de ESO que hem fet el servei comunitari i el PdR al voltant del tema de la reutilització dels plàstics, vam anar a explicar als més petits de l’escola el greu problema que suposa per al nostre planeta l’ús de tantes tones de residus que després no es poden reutilitzar i malmeten el nostre entorn.

Per això, els hi vam demanar que col·laboressin portant bosses de plàstic del supermercat per poder fabricar a partir d’aquestes nous productes. I els hi hem explicat com ho hem fet! Per mitjà d’un procés de termofusió que consisteix en planxar quatre capes de bosses primes posant un paper de forn a sobre i obtenint, d’aquest manera, un plàstic rígid i molt més resistent. Amb aquests “quadrats” de plàstic més resistent podem fer catifes, estoigs, moneders, bosses grosses per les joguines i, fins i tot, coixins.

Tot aquest projecte l’hem portat a terme en col·laboració amb la UPC qui ens ha anat assessorant sobre el tema, per exemple mitjançant una videoconferència amb Colòmbia i una altra amb Brasil per tal que investigadors que estan treballant el tema donessin la seva visió de com veuen cap a on anem en aquest camp.