Des de la setmana passada els passadissos de secundària comencen a fer olor de Senegal. Un curs més l’escola, seguint la voluntat de Sant Josep de Calassanç de construir una escola per tothom, torna a recolzar el projecte de la FES de les beques escolars pel Senegal. I és que com diu Malala Yousafzai, Premi Nobel de la Pau 2014, “Un nen, un professor, un llibre i un llapis poden canviar el món. L’educació és l’única solució”.

Aquest any la presentació de la campanya al teatre de l’escola va comptar amb el testimoni de dues persones que coneixen molt i molt bé la realitat del Senegal i la de les escoles que tenen allà els escolapis. Per una banda la Mireia Gil ens va explicar la seva experiència com a professora de castellà durant dos anys l’escola Calassanç de Dakar, i per l’altra, l’escolapi Josep Mª Canet ens va explicar la seva experiència com a director, durant vuit anys, de l’escola Josep Fayed al sud del Senegal, a la zona de la Casamance.

Dues pobreses diferents, la del nord i la del sud, amb necessitats específiques que requereixen la solidaritat de tots nosaltres per tal de poder seguir caminant endavant. Esperem un curs més aconseguir igualar o superar la xifra de 25 beques de la campanya de l’any passat. Dir-vos també que tota l’escola conjunta va aconseguir-ne 60. Un èxit que cal mantenir. Moltes gràcies a tots per avançat!

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Col·labora!

Deixa un comentari