“Planet or Plastic” és el primer itinerari SUMMEM d’aquest curs a 3r d’ESO. Us presentem el diari que hem escrit on expliquem totes les activitats relacionades amb aquest Itinerari que ha estat tot un èxit:

Vam baixar al pati per fer un esmorzar de Nadal, on cada grup havia de portar el seu menjar i la decoració. El que no sabíem era que aquest esmorzar ens posaria a prova. Quan vam pujar a la classe, els professors ens van ensenyar les bosses de brossa que havíem generat. Vam comprovar que no érem prou conscients de la quantitat de plàstic que fem servir en el nostre dia a dia. Va ser llavors quan ens vam presentar la pregunta vertebradora del nou itinerari: “Formo part del problema o de la solució?

I aquí va començar el nostre gran repte. El Sr. Joan Font, dinamitzador i gerent del Mercat de la Independència, ens va demanar que estampéssim bosses de roba per poder vendre-les al mercat i així reduir l’ús dels plàstics de la gent que hi va a comprar. La idea ens va entusiasmar i, més encara, quan se’ns va oferir la possibilitat de poder destinar els diners obtinguts d’aquesta venda a un projecte solidari, el dels “catadors” que recuperen els plàstics dels abocadors a Salvador de Bahia al Brasil. Se’ns va explicar que amb el plàstic recuperat i processat es farien rellotges per les escoles de l’entorn de l’abocador.

Per fer-nos adonar encara més de la situació, ens van proposar una de les activitats que més ens va agradar: una sortida pel parc agroforestal de Terrassa. Els objectius van ser veure quin tipus de residus trobàvem, descobrir la flora i els diferents punts d’interès al llarg del nostre recorregut a peu. Per portar a terme tot això, vàrem tenir uns guies d’excepció! Els alumnes que estan estudiant el cicle formatiu de Grau Mig d’activitats fisicoesportives en el medi natural a l’INS Santa Eulàlia de Terrassa. Amb tota la informació recollida vam acabar preparant un bon reportatge periodístic.

Agraïm a tothom qui ha col·laborat amb el doble objectiu del nostre itinerari: sensibilitzar-nos de la importància de reduir el consum de plàstic i participar en el projecte solidari.

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.