Dormir és una necessitat biològica provocada activament pel nostre cervell, de fet passem una tercera part de la nostra vida dormint. No obstant la neurociència desvetlla que dormir constitueix un procés de gran activitat mental i corporal i és imprescindible per a l’aprenentatge perquè, entre d’altres motius, consolida la memòria i la integració dels continguts apresos. La manca de son perjudica la memòria, l’atenció, el raonament lògic, les habilitats motores i l’humor, tots ells factors crítics en els processos educatius d’ensenyament i aprenentatge.

A l’etapa d’infantil i sobretot a P3 hem d’aconseguir que els nens i nenes tinguin cobertes les necessitats bàsiques: menjar, control dels esfínters i dormir. Per a satisfer les dues primeres establim rutines diàries i pel que fa al dormir sabem que és vital un bon descans i això significa fer-lo en un suport i entorn adequats.

Perquè un nen cansat no pot aprendre de manera òptima, li és difícil mantenir l’atenció, viure el dia amb tranquil·litat i relacionar-se bé amb els companys. Per això habilitem un espai per a dormir i li conferim un clima que promou la desconnexió, el silenci i la relaxació.