El Sr. Guillem Carreres, director de cinema, i La Sra. Olga Turró, especialista en doblatge fan una xerrada als nens i nenes de la classe de Pegàs de 4t de primària.

El passat dimarts 25 de febrer va venir a l’escola el Sr. Guillem Carreres, director de curts, reportatges i documentals. Al llarg de la seva intervenció va fer preguntes als nens i nenes, en va respondre i els va fer viatjar pel món de les imatges i la comunicació. Van veure fragments de pel·lícules i documentals. Van descobrir una visió diferents de les pel·lícules de ficció. Van arribar a la conclusió que en tots els casos s’expliquen històries, o es transmeten diferents visions de la realitat que poden ser objectives o subjectives. Aquesta visita va satisfer àmpliament el desig dels alumnes de conèixer un director, apunt que havien fet en el índex del seu projecte: Les pel·lícules.

Per altra banda el dijous 27, va venir la Sra. Olga Turró, mare d’un alumne de la classe, a fer un taller sobre el doblatge. Primer es va veure la importància de les versions originals, de les diferents maneres de fer doblatge, ja sigui per subtitulació, canvi de llengua original de la pel·lícula… Es va parlar de la veu, de la relació entre interpretació i doblatge. També es va fer un taller sobre expressivitat relacionat amb les emocions i l’atenció auditiva. Van veure exemples de doblatge i van fer de dobladors a partir d’un vídeo de dibuixos animats.

En els dos casos els alumnes van gaudir de la riquesa que suposa rebre i viure la informació des de la veu de persones especialitzades en allò que els interessa. Tant els alumnes com els mestres de l’escola estan molt agraïts a l’esforç fet pel Sr. Guillem i la Sra. Olga, que han fet un parèntesi en el seu dia a dia per dedicar-lo als nostres alumnes.

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Col·labora!

Deixa un comentari