Cada any esperem a finalitzar les festes de Nadal i cadascuna de les persones que forma part d’aquest comitè organitzador del Carnestoltes es posa a dissenyar, a escollir música, a preparar tallers i decoració, a vestir el gegant… I els nervis ja no desapareixen.

Durant quatre setmanes el comitè ha treballat amb un únic objectiu: fer una gran jornada amb les 144 persones que s’hi van inscriure. En cap moment desapareix la il·lusió, però els nervis augmenten. L’objectiu: fer gaudir d’una gran rua aquelles famílies que volen participar en una activitat conjunta amb els seus fills i filles. Cadascuna de les persones que en formem part oferim tot el millor que sabem i podem. Plegats fem un equip, i la suma de les fortaleses de cadascun fa possible un dia inoblidable.

D’acord amb la línia de l’escola (el lema d’aquest any és «Cap frontera, cap barrera»), es busca primer un tema («Circ sense fronteres»), després es pensen unes disfresses (mims, equilibristes, malabaristes, mags, pallassos, forçuts) i, seguidament, la imaginació i la creativitat comencen  a fer la seva feina, sorgeixen  i es posen en pràctica. Moltes hores de dedicació i sobretot moltes hores d’intentar crear i projectar uns valors, una ètica.

Cada any el lema forma part de la nostra rua, la música és el lema, l’escola té el seu propi lema, té la seva pròpia cançó i sempre transmet uns valors.

Any rere any, la participació en aquesta activitat creix. Cada cop més famílies volen representar la seva escola, una escola amb una nova metodologia, en què el SUMMEM suma de veritat i en què la implicació i la creació han de ser una font de novetat per a aquesta nova línia d’educació. La cooperació crea la cohesió de grup, i en aquesta jornada s’ha aconseguit. Tothom ha ofert la seva millor actitud, la seva millor rialla… Tot per assolir un mateix objectiu: els nostres menuts, uns menuts que s’estan fent grans i mai oblidaran aquests grans moments en els quals família i escola van agafats de la mà i en què els seus somriures no tenen preu!

Gràcies, famílies, per formar part d’aquesta jornada tan boja. Gràcies a tots aquells que estàveu pels carrers de Terrassa saludant i somrient. Gràcies per tots els agraïments, per totes les felicitacions, per tots els somriures. Gràcies per tot. Nosaltres continuarem fent-ho de la millor manera que puguem i intentarem de millorar any rere any.

I per a l’any vivent tenim una gran responsabilitat que ens ha encomanat el rei Carnestoltes: el pregó de la rua infantil!

Us convidem a formar part d’aquest equip l’any que ve i a gaudir tant com hem gaudit nosaltres.

Comissió de Carnestoltes