La conferència “Educar-nos per educar en l’#aprèniconviu” acull més 200 persones

Recentment vam rebre a l’escola la Dra. Rosa Casafont, metgessa de formació base i neurocientífica que va compartir amb nosaltres de manera molt amena coneixements complexos sobre els avenços que aporta la recerca científica al món educatiu.

Perquè som educadors i educadores dels nostres fills i filles! I ens cal seguir avançant en el saber sobre l’autoconeixement, el funcionament de la nostra ment i del nostre pensament i tenir ben clar com tot això influencia en la manera d’aprendre dels  nostres infants i joves.

La Dra. Casafont ens va explicar que el nostre cervell està en constant transformació i que els pensaments que tenim són propis i per tant podem modificar-los sempre. També ens va dir que hem de procurar que els nostres fills i filles visquin il·lusionats, essent conscients que aprenen més del que veuen que fem que del què els diem. Sempre tenen més força els exemples que no pas els discursos! Alhora la doctora ens va constatar que el cos necessita rutines i la nostra ment creativitat i innovació.

Marca estil amb el teu somriure! Així va culminar la xerrada de la metgessa que ens va animar a viure la vida sempre amb una actitud positiva. Perquè això genera benestar i promou un aprenentatge que va més enllà de l’adquisició de coneixements, un aprenentatge que busca desenvolupar la capacitat d’aplicar-los.

Hem d’aprendre i ensenyar a afrontar la complexitat per poder viure en plenitud, tal com ens proposa el projecte pedagògic SUMMEM. Perquè aquest és l’aprenentatge que precisa el món canviant en el que vivim.