Quatre alumnes de l’Escola han superat les PAU amb una nota superior al 9. Des de l’Escola les volem felicitar-les i conèixer com s’han preparat per aquestes proves; més en un curs complicat amb les limitacions d’un confinament i de la pandèmia.

Neus Regincós Badia

 

La Neus Regincós Badia ha estudiat el batxillerat científic-tecnològic i ha obtingut la nota de les PAU de 12,528.

Quina carrera vols estudiar? Quina nota necessitàves per entrar?

Estudiaré el grau en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte, que aquest any la nota de tall ha sigut un 10,2.

A quina Universitat aniràs? Com vius aquest salt a la Universitat? 

Aniré a la UPC de Terrassa. El salt a la universitat el visc amb molta il·lusió, tinc ganes d’experimentar el què és sortir de la bombolla de l’Escola, però alhora em fa llàstima perquè hi he sigut molt feliç. M’agraden els canvis i ja estic nerviosa per començar en un lloc nou, amb una manera de fer diferent i per conèixer gent nova sobretot.

Professionalment a què t’agradaria dedicar-te?

La veritat és que no en tinc ni idea. Òbviament m’agradaria treballar d’alguna cosa relacionada amb la carrera que faré, però no tinc pensat res en concret. Professionalment, el meu únic objectiu és poder-me dedicar al què m’agrada, que és el disseny de producte, i poder gaudir de la feina, que tal i com estan les coses avui en dia ja és un èxit.

Com et vas preparar les PAU?

Doncs, tenia molt ficat al cap que la millor preparació per les PAU és fer un bon batxillerat. Pel que fa a les últimes setmanes, jo vaig assistir a totes les classes voluntàries de preparació que ofereix l’escola i, quant a l’estudi pel meu compte, vaig començar per matemàtiques, física i història, que eren les assignatures més denses i que em feien patir més, i em vaig deixar les llengües pels últims dies.

Com vas viure la preparació per les PAU en plena pandèmia?

Amb força incertesa, la veritat. A l’inici no sabíem ni si les faríem, i tots teníem l’esperança de que les acabessin cancel·lant. He de reconèixer que el claustre de professors de batxillerat es va saber adaptar molt bé a la situació i vam poder fer totes les classes de repàs online.

Com vas viure els exàmens de les PAU? I a més afegint-hi els nervis pel COVID?

Recordo estar bastant tranquil·la, sí que amb una mica de nervis perquè són uns dies importants, però res exagerat. Em sentia segura, ja que tot ho havíem treballat i anava ben preparada. Ara, també he de dir que jo no patia gaire per la nota, ja que no era, ni de lluny, de les notes de tall més altes. Personalment, la COVID no em va suposar cap dificultat afegida, ans al contrari, va ser una sort poder fer les PAU a l’Escola en comptes de a Bellaterra.

A quin curs vas entrar a l’Escola Pia de Terrassa?

A P3.

Com has viscut la trajectòria personal i lectiva a l’Escola?

Com ja he dit abans, molt feliç. Estic molt agraïda als meus pares perquè m’hagin pogut portar a aquesta escola. Tant a nivell personal com a nivell acadèmic, penso que l’Escola ha complert la seva funció i ha jugat un paper clau en el meu creixement.

Amb quins records et quedes?

Sona a tòpic, però són tants anys que realment és difícil destriar records. Em quedo amb les convivències, les excursions, les celebracions, els patis, els riures, els professors… però principalment em quedo amb els meus amics, que sé que són d’aquells que em duraran tota la vida.

Podries donar algun consell als alumnes de l’Escola que els agradaria seguir el teu camí?

uf… no ho sé. Els diria que intentin trobar un sentit a tot allò que fan, que busquin una motivació, i que quan es centrin en alguna cosa ho facin el més bé possible. Que siguin constants, però que no s’oblidin de passar-s’ho molt bé mentrestant.

Emma Tarazona García

 

L’Emma Tarazona García ha estudiat el Batxillerat Tecnològic i ha obtingut un 12, 697 de nota de les PAU.

Quina carrera vols estudiar? Quina nota necessitàves per entrar?

Tècniques d’interacció digital. Necessitava només aprovar la selectivitat.

A quina Universitat aniràs? Com vius aquest salt a la Universitat?

A la Salle, de la Universitat Ramon Llull. Visc aquest salt amb ganes i amb nervis. Es tracta de tancar una etapa per endinsar-me en una altra, i això sempre neguiteja, però podré estudiar el que m’agrada i això és el que més m’emociona.

Professionalment a què t’agradaria dedicar-te? 

M’agradaria poder dedicar-me a crear experiències audiovisual immersives, amb les quals la gent pugui interactuar, descubrir i aprendre a la vegada sobre qualsevol tema.

Com et vas preparar les PAU?

Uns dies abans de començar el període d’estudi per les PAU, vaig estar ordenant i organitzant els apunts de les assignatures a les que em presentava. També vaig confeccionar un horari per establir una rutina d’estudi, procurant tenir temps de descans i prioritzant les assignatures que més estudi per a mi representaven. Alhora, intentava alternar temaris memorístics (com història) amb els pràctics (com mates o física).

Com vas viure la preparació per les PAU en plena pandèmia?

Tot i que intentava no pensar-hi gaire, és cert que moltes vegades sentia molta incertesa deguts als canvis constants (com la data i lloc dels exàmens) i la necessitat de sobreposar-se a la situació. Per sort, es van oferir classes de preparació per les PAU que van ser de gran ajut per anar orientant el meu estudi.

Com vas viure els exàmens de les PAU? I a més afegint-hi els nervis pel COVID?

Portava anys escoltant parlar de la selectivitat i estava nerviosa, sobretot abans del primer examen, però després d’aquest primer no tant. Em va ajudar molt pensar que, després de dos anys de preparació i esforç, tenia al davant meu només tres dies d’exàmens.

Pel que fa al COVID, el que més agobiava era el fet de portar la mascareta, però ens la van deixar treure a l’hora de l’examen. Tot i així, sempre procurava portar-la i tocar el mínim l’espai al voltant. També em va facilitar la situació el fet de realitzar les proves en un lloc conegut. 

A quin curs vas entrar a l’Escola Pia de Terrassa?

Vaig entrar a primer d’ESO

Com has viscut la trajectòria personal i lectiva a l’Escola?

Per a mi, el pas per l’Escola ha significat una gran evolució personal: moure’m en tren per anar a l’escola, fer nous amics, adaptar-me a nous ambients i noves maneres d’aprendre… De fet, aquests dos últims anys retraten molt els canvis i la meva trajectòria: vaig començar fent el primer de batxillerat social i vaig canviar-me al tecnològic a segon, fet que em va suposar molt d’esforç però el recolzament des de l’Escola va ser fonamental.

Amb quins records et quedes?

Crec que han sigut molt importants els vincles amb els altres, amics i amigues, però també amb els professors i les professores amb els que he tingut el plaer de conèixer i que m’han acompanyat durant aquest sis anys amb la seva implicació i la seva empatia. Inoblidables.

Podries donar algun consell als alumnes de l’Escola que els agradaria seguir el teu camí?

Des de la meva pròpia experiència, els diria que aprofitin les decisions que prenen, tot i que després les hagin de reconduir, ja que en aquest trajecte també s’hi aprèn molt. Tot plegat, amb constància, amb responsabilitat i gaudint del dia a dia.

 

Júlia Garcia Pujante

 

La Júlia Garcia Pujante ha estudiat Batxillerat: Científic i ha tret una nota de les PAU de  12,772.

Quina carrera vols estudiar? Quina nota necessitaves per entrar?

Vull estudiar medicina. Per entrar aquest any necessitava un 12,718.

A quina Universitat aniràs? Com vius aquest salt a la Universitat?

Aniré a la UAB, a Bellaterra. La veritat és que malgrat els nervis i la incertesa de no

saber ben bé el que m’espera tinc moltes ganes d’iniciar aquesta nova etapa i de

poder estudiar el que realment m’agrada. 

Professionalment a què t’agradaria dedicar-te? 

Tot i que encara no ho tinc molt clar, una de les especialitats que més m’atrau dins

l’àmbit de la medicina és la pediatria.

Com et vas preparar les PAU?

Vaig intentar no deixar-me la feina per última hora i vaig repartir-me el temari que

havia d’estudiar entre els dies que tenia.

Com vas viure la preparació per les PAU en plena pandèmia?

Per una banda el fet de que les classes fossin telemàtiques em va anar bé perquè eren més eficaces i no es perdia tan el temps, però per altra banda em va costar mantenir la motivació per estudiar després de que les PAU s’ajornéssin a causa del Covid.

Com vas viure els exàmens de les PAU? I a més afegint-hi els nervis pel COVID?

La veritat és que estava bastant nerviosa, però em va tranquil·litzar el fet de poder fer els exàmens amb alguns companys de classe i a l’escola, on havia estudiat durant tota la vida.

A quin curs vas entrar a l’Escola Pia de Terrassa?

Vaig entrar a l’escola des de ben petita, a P3.

Com has viscut la trajectòria personal i lectiva a l’Escola?

M’he sentit molt acompanyada i recolzada en tot moment. L’escola no només m’ha permès aprendre sinó també créixer com a persona, ja que sempre s’ha donat molta

importància als valors i no només al rendiment acadèmic.

Amb quins records et quedes?

Amb el de tots els companys i professors que m’han acompanyat durant aquests anys durant les diferents etapes per les que he passat.

Podries donar algun consell als alumnes de l’Escola que els agradaria seguir el teu camí?

Que siguin constants i lluitin per allò que realment volen aconseguir, i que no es posin mai límits a ells mateixos!

 

Olga Villar Cairó

 

L’Olga Villar Cairó ha estudiat el Batxillerat Científic i ha obtingut un 12,905 de nota de les PAU.

Quina carrera vols estudiar? Quina nota necessitàves per entrar?

Volia estudiar Ciència i Enginyeria de Dades, que ha tingut una nota de tall de 12,6.

A quina Universitat aniràs? Com vius aquest salt a la Universitat?

A la UPC de Barcelona. Hi vaig amb moltes ganes perquè m’interessa el que faig i he conegut a gent molt simpàtica. Tot i així, el canvi de nivell es nota moltíssim els primers dies.

Professionalment a què t’agradaria dedicar-te? 

No tinc clara la feina en concret, m’agradaria treballar per alguna empresa fent projectes
d’innovació
o també em plantejo ser professora.

Com et vas preparar les PAU?

Vaig assistir a les classes de preparació, que em van servir de molt, i sobretot vaig practicar amb els exercicis dels anys anteriors. Però el fet de portar-ho al dia durant l’any em va simplificar molt la feina.

Com vas viure la preparació per les PAU en plena pandèmia?

Realment va ser dur que allarguessin tant els dies de preparació, però al final això em va permetre prendre-m’ho amb calma. De tota manera, les classes online van funcionar molt bé.

Com vas viure els exàmens de les PAU? I a més afegint-hi els nervis pel COVID?

El primer examen el vaig viure amb nervis, però un cop passat el primer dia vaig estar molt tranquil•la. Em va ajudar la situació del covid perquè hi havia més opcionalitat a les preguntes i el temari dels exàmens estava molt pautat.

A quin curs vas entrar a l’Escola Pia de Terrassa?

Vaig començar a P3, hi porto tota la vida.

Com has viscut la trajectòria personal i lectiva a l’Escola?

En general ha sigut un molt bon ambient per créixer. Els professors sempre han estat a la meva disposició per a tot i els companys igual.

Amb quins records et quedes?

Em quedo amb molt bons records, des de les hores de pati fins els projectes en grups que fèiem quan èrem més petits. També m’enrecordaré sempre de l’Orquestra de l’escola i les hores de menjador.

Podries donar algun consell als alumnes de l’Escola que els agradaria seguir el teu camí?

Jo penso que, per assolir els seus objectius, el més important és aprofitar les hores que passen a l’escola i entendre-ho tot al seu moment. A part, per mi sempre ha sigut imprescindible tenir distraccions per poder desconnectar i passar-m’ho bé.

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.