Cinc alumnes de l’Escola han superat les PAU amb una nota superior al 9: La Lluna Riera, en Joan Ramon Giménez, l’Ivet Morera, la Clara Martínez i la Clàudia Reig. Des de l’Escola els volem felicitar! Hem parlat amb alguns d’aquests alumnes per tal de conèixer com s’han preparat per a la Selectivitat; més en un curs complicat amb les limitacions d’una pandèmia. També saber com ha estat el seu pas per l’Escola, a nivell acadèmic i personal.La Lluna Riera Malgosa ha estudiat el batxillerat científic-tecnològic i ha obtingut la nota de les PAU de 13,65.

Quina carrera faràs?

Estudiaré Enginyeria Química. Necessitava poc més d’un 6 per entrar. 

A quina Universitat? Com vius aquest salt a la Universitat?

Aniré a la UPC de Terrassa sobretot per la comoditat de seguir estudiant a prop de casa. Personalment, he tingut etapes que aquest salt em feia il·lusió i altres que feia una mica de vertigen. Marxar del lloc on he estat sempre cap a un altre desconegut no és sempre fàcil, però estic segura que m’adaptaré. 

A què t’agradaria dedicar-te?

La veritat és que no ho sé gaire, espero que un cop comenci la carrera i conegui el món laboral una mica més sàpiga cap a on tirar. 

Com et vas preparar les PAU?

Vaig adonar-me que la feina no és tant de les tres setmanes abans sino dels dos anys de batxillerat. M’ho vaig preparar assistint a les classes de repàs però sobretot practicant amb exàmens d’anys anterior.

Com has viscut aquest curs tant atípic marcat per la pandèmia i la preparació per les PAU?

És cert que durant el curs hem hagut d’anar canviant la manera de fer per tal d’adaptar-nos a les restriccions que anaven sortint, però crec que ens hem ensortit molt bé. Fer classes online per companys confinats no ha suposat cap problema, en general ho tenim per la mà. Pel que fa a la preparació per les PAU, vam seguir amb les dinàmiques del curs. L’última setmana la vam fer online per tal d’evitar contactes i possibles confinaments durant els exàmens, tot va funcionar bé.

Com vas viure els exàmens de les PAU? I a més, afegint-hi els nervis pel COVID i la mascareta?

Sorprenentment, amb pocs nervis. Vaig intentar no pensar-hi gaire. Al primer examen, hi havia una mica d’ambient de tensió però un cop ja va començar; tot va relaxar-se. Van passar els dies ràpid i queden records molt macos. Com bé he dit abans, el tema de la mascareta no va ser un problema, hi estem acostumats de tot l’any. Això sí, en alguns moments quan feia calor podia generar una mica d’angoixa.

A quin curs vas entrar a l’Escola Pia de Terrassa?

He estat a l’Escola Pia des de P3, hi he anat tota la vida, és la meva segona casa.

Com has viscut la trajectòria personal i lectiva a l’Escola?

Com és obvi, m’he fet persona a l’escola. Estic molt contenta i orgullosa de qui sóc, i en part ho dec a això. M’he sentit acompanyada en tot moment. A més, crec que he sortit amb un bon nivell acadèmic.

Amb quins records et quedes?

Amb moltíssims, des de les remullades, els dies que venien els companys grans o els patinets en forma d’animals a infantil a els concerts de nadal, els pastorets a Mossen Homs i els carnets de gomets a primària. Tots els viatges de la ESO i les jornades esportives. Finalment, de batxillerat m’enduc uns amics que ho han posat tot més fàcil. 

Podries donar algun consell als alumnes de l’Escola que els agradaria seguir el teu camí?

No penseu en el que vindrà i disfruteu, sempre! M’ho havien dit, però no era conscient, tot passa molt ràpid. Les decisions que has d’anar prenent no defineixen 100% el que faràs, no els doneu tanta importància.

 

El Joan Ramon Giménez Caparrós ha estudiat el batxillerat científic-tecnològic i ha obtingut la nota de les PAU de 13,65.

Quina carrera faràs?

Nanociència i Nanotecnologia, necessitava un 10.768

A quina Universitat aniràs? Com vius aquest salt a la Universitat?

A la UAB. Tinc ganes de començar aquesta nova etapa però també es fa estrany deixar l’escola on porto tota la meva vida.

A què t’agradaria dedicar-te?

En principi a la recerca i investigació

Com et vas preparar les PAU?

Assistint a les classes preparatòries i després pel meu compte a casa.

Com has viscut aquest curs tant atípic marcat per la pandèmia i la preparació per les PAU?

Ha estat un curs complicat, amb molta feina, però ja és el que toca a 2n de batxillerat. El més diferent han estat les classes online, que fan més difícil seguir les matèries amb normalitat.

Com vas viure els exàmens de les PAU? I a més afegint-hi els nervis pel COVID i la mascareta?

Els quatre dies d’exàmens em van passar molt ràpid. El primer examen és on vaig tenir més nervis però els altres ja els vaig afrontar com exàmens normals de l’escola. Les mesures preventives del COVID i la mascareta no em van afectar gaire ja que portem tot un curs seguint-les.

A quin curs vas entrar a l’Escola Pia de Terrassa?

Vaig entrar a l’escola a P3.

Com has viscut la trajectòria personal i lectiva a l’Escola?

Han estat molts anys on he pogut conèixer a molta gent. He fet amics que encara conservo i he conegut professors amb els que he seguit tenint contacte.

Amb quins records et quedes?

Ara miro enrere i veig que he conegut molts professors, amics i he viscut moltes experiències a l’escola. Indubtablement em quedo amb els amics que he fet aquests anys però també amb el record dels professors que he tingut.

Podries donar algun consell als alumnes de l’Escola que els agradaria seguir el teu camí?

Penso que l’important és portar les matèries al dia i trobar una estratègia d’estudi que s’adapti a cadascú, però també molt important no deixar de banda la vida social i altres coses que es pugui fer fora l’escola com l’esport o la música. Crec que aquestes coses són les que t’ajuden a tenir estones on no pensar en l’escola, sobretot en èpoques d’exàmens. 

La Ivet Morera ha estudiat el batxillerat científic amb modalitats de biologia, química i física i ha obtingut la nota de les PAU de 13,48.

Quina carrera vols estudiar?

Biotecnologia. Necessitava un 11,498. 

A quina Universitat aniràs? Com vius aquest salt a la Universitat?

A la Universitat Autònoma de Bellaterra. M’ho prenc com una nova etapa vital: noves experiències, nous coneixements i nous companys. 

Professionalment a què t’agradaria dedicar-te?

A investigació universitària, sobretot enfocada a millorar la situació d’emergència climàtica.

Com et vas preparar les PAU?

Les PAU són uns exàmens pels quals et prepares durant tot un any. En el meu cas, em vaig esforçar a treballar tots els continguts quan tocaven durant el curs. Finalment, les setmanes de repàs abans de les PAU, em vaig dedicar a revisar tota la teoria de cada assignatura i a fer molts exàmens i exercicis de cada bloc segons els continguts oficials de l’examen. 

Com has viscut aquest curs tant atípic marcat per la pandèmia? I la preparació per les PAU en plena pandèmia?

Han estat uns dos cursos ben diferents a qualsevol cosa que ens poguéssim imaginar. Personalment, he viscut el 2n de Batxillerat com un repte. Veníem d’un curs el qual havia tingut un tercer trimestre molt estrany i havíem fet allò que havíem pogut. Desconec si hem hagut de treballar més o menys que qualsevol altra promoció, però aquesta inseguretat de no saber si anaves suficientment preparat era la que, en el meu cas, m’ha fet estudiar com mai ho havia fet.La preparació per les PAU va ser molt similar a les percepcions de tot el curs. És un moment en què estàs esgotat mentalment però has de fer l’últim esforç i, a més, les classes online per prevenir contagis van fer que encara ens aïlléssim més en els estudis i no hi hagués massa possibilitats de distreure’s. 

Com vas viure els exàmens de les PAU? I a més afegint-hi els nervis pel COVID i la mascareta?

Tenia la seguretat que anava molt preparada, però quan et trobes davant del primer examen et comences a plantejar tot el que podria haver arribat a estudiar de més. En el cas de la nostra promoció vam tenir una gran optativitat, cosa que, per una banda, s’agraïa perquè podies prescindir d’aquelles preguntes que no et sabies, però d’altra banda; em va dur molts problemes a l’hora de decidir quina part fer i em va fer perdre bastant temps.Pel que fa el tema COVID, no vaig trobar-hi cap complicació a l’hora de fer l’examen i la mascareta tampoc va molestar massa, ja que portem un curs sencer fent classes presencials amb aquesta. 

A quin curs vas entrar a l’Escola Pia de Terrassa?

A primer de l’ESO. 

Com has viscut la trajectòria personal i lectiva a l’Escola?

Des del meu punt de vista, els docents de l’escola sempre m’han ajudat en tot allò que he necessitat i m’han ofert tots els recursos necessaris per a que em pugui desenvolupar el millor possible acadèmicament.

Amb quins records et quedes?

Em quedo amb tots aquells records i somriures que he compartit amb els amics fets durant aquests anys que he estat estudiant a l’Escola. 

Podries donar algun consell als alumnes de l’Escola que els agradaria seguir el teu camí?

Són dos anys acadèmicament molt durs, malgrat això sentiràs com et desenvolupes moltíssim com a persona. El meu consell és que facis la feina bé i quan toca, però també intenta disfrutar tot el que puguis.

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.