El filòsof Sèneca ho tenia clar… no arriba abans qui va més de pressa, sinó qui sap on va… I per això en el projecte SUMMEM fomentem la metodologia d’Investigació i Recerca. Perquè saber investigar i cercar coneixement és bàsic per a traçar una ruta òptima i arribar a la meta.

Aquesta proposta d’aprenentatge es basa en elaborar coneixement aplicant el mètode científic com a procés pautat de recerca en el treball individual i de grup. I té com a fita promoure l’adquisició d’experiència en el camp de la recerca documental. Requereix ser feta en espais amb possibilitat de consultar diferents fonts d’informació i la interacció amb professionals de la recerca.

I ja hem començat a aplicar-la! Els nois i noies de 5è de Primària treballem a la Mediateca de l’escola de quina manera estan organitzats aquests espais de consulta i com s’han de fer les recerques per a que siguin realment profitoses. En format de joc hem gaudit i après a escriure codis de cerca, a respectar els criteris de l’àmbit documental i a fer-los servir per localitzar aquella font que ens aportarà la resposta que busquem.