L’aventura del Dr. James

El Dr.James era un científic molt emprenedor però poc valorat pels seus companys de professió. Treballant d’amagat en el garatge de casa seva, va fabricar una màquina del temps a qualsevol època, però abans de fer públic el seu invent, el va voler provar.

Era un dia de tempesta quan va entrar dins la màquina i, quan l’estava configurant, va entrar-hi un llamp, les agulles van començar a moure’s a banda i banda i va haver-hi una petita explosió. El científic va quedar inconscient.

Al cap d’una estona es va despertar una mica atordit, sense saber quan temps havia passat. Va obrir la porta de l’aparell i va veure que no estava en el garatge de casa seva. Desconeixia l’indret on es trobava, no hi veia edificis ni cases, només camps i boscos. Una mica lluny podia percebre un poble i va decidir anar-hi.

De camí a allà va conèixer a un cavaller molt educat i amable, però que duia una indumentària una mica peculiar. Llavors es va adonar que havia anat molt, però molt enrere en el temps. Parlant i parlant va néixer una amistat entre ells.

A mida que s’apropaven al poble, veien que no hi havia ningú. Va trucar a la porta d’una casa i va sortir un home. Aquest els hi va explicar que no hi havia un drac molt dolent, que li tenien molta por i que aquell dia li havien d’entregar la Princesa.

El drac va arribar i la Princesa va sortir de casa seva per anar al sacrifici, però el cavaller Jordi i el Dr.James, en veure-ho, van corre a ajudar-la. Mentre el cavaller envestia amb fúria al drac, el Dr.James va agafar un pal i li va propinar una garrotada. El drac va quedar estamordit, confús del tot i rebatut. Allà on va morir el drac va néixer un roser de roses roges.

Tots en el poble van anar a celebrar la mort del drac. El Dr.James va aprofitar la celebració per tornar on havia deixat el seu invent. Després de reparar algunes peces, la màquina es va encendre i el va portar cap a casa. El sotracs de tornada el van fer perdre el coneixement. Quan es va despertar, va pensar que tot havia estat un somni.

Al vespre, el seu fill li va dir si el podia acompanyar al llit i llegir-li el seu conte preferit. El Dr.James es va quedar estupefacte quan va llegir el títol: “La llegenda de Sant Jordi i el misteriós desconegut”.

Emma Villasol