El mirall del capità

Hi havia una vegada tres nens que vivien en un internat molt lluny de la ciutat. Els nens eren molt aventurers i es deien Mar,Zack i Zick.Un dia els dos bessons,Zick i Zack, estaven jugant per l’habitació mentre la Mar es pentinava davant del mirall. Sense voler van empentar a la Mar i van caure tots dins del mirall. Dins del mirall hi havia un camp molt gran,tot ple de flors i al final hi havia un bosc. Del bosc sortia fum i van anar a veure que era. Van trobar un avi al costat del foc i s’hi van acostar més.

-Hola- va dir la Mar perquè era la més atrevida.

-Hola nens,em dic capità George – va contestar l’avi.

-Nosaltres ens diem Zick,Mar i jo en Zack -va dir tot seguit en Zack.

-Nois escolteu-me, heu entrat aquí perquè el meu mirall us ha cridat. Heu d’aconseguir una missió molt important. Aquesta missió l’havia de complir jo, però em trobo molt malament i jo no la puc complir. La missió es la següent:

Anireu a diferents llocs i trobareu diferents lletres per fer un missatge secret. Us veieu en cor de complir-la?

-Si capità George- Van contestar.

Llavors van seguir caminant. De cop va venir un vent molt fort i van caure moltes fulles dels arbres formant la lletra “A”. Amb el vent va venir un tornado i se’l va emportar cap a Egipte. Allà van veure moltes piràmides i van entrar en una de elles. A dins hi havien molts jeroglífics i moltes tombes. En Zack i en Zick estaven jugant tota la estona i sense voler van obrir una tomba, a dins hi van trobar tot de benes de mòmia amb forma de “M”. Llavors van sortir de la piràmide i van veure que s’acostava una tempesta de sorra. Quan es va acabar ja estaven en un altre lloc:

la platja. A la platja van veure una barca que tenia equipatges de bus i se’ls van posar i van anar a bussejar. Sota el mar van veure una cosa que brillava molt i van apropar-s’hi per veure que era. Quan ja estaven molt a prop van veure que era una petxina gegant i de cop es va obrir.De la petxina van sortí tot de peixos formant la lletra “I”. Llavors van treure moltes bombolles i els nens no podien veure res. Quan ja van poder veure estaven a la sabana. A la sabana es van trobar una manada de lleons que estaven devorant un animal i quan els lleons van marxar, van deixar tots els ossos de l’animal en forma de “ Llavors va arribar una manada de búfals aixC”.ecant molta pols i no veien res. Quan la pols ja no hi era, estaven a la Índia. A la
Índia van trobar un mercat i la Mar va dir:

-Zack, Zick quines lletres tenim ja?

-la A , la M , la I , i la C. -va contestar en Zick

-D’acord llavors posa “AMIC” ja tenim la paraula feta, aleshores hem de trobar la manera de tornar a casa -va contestar la Mar. Aleshores van veure una catifa trencada en forma de “S” i després la Mar va dir:

-Això és impossible, ja teníem una paraula.

-Però ara posa AMICS i no AMIC – va contestar en Zick.

-A d’acord, però ara sí que hem d’anar cap a casa. I de cop totes les catifes van començar a volar, i tres van agafar a la Mar, al Zack i en Zick i van anar a parar a un castell.

En el castell havien de posar el missatge i ho van fer.Es va obrir una porta,van agafar el tresor i la medicina pel capità. El tresor el van fer servir per arreglar l’internat i la medecina per donar-li al capità.

El capità es va quedar a l’internat a fer de mestre i el mirall va quedar obert per poder jugar a l’hora del pati. I això es tot vet aquí un gat, vet aquí un gos i aquest conte ja s’ha fos.

Lola Queralt