Dedicat a Pau Casals i a la Música, així ha estat el DENIP d’enguany. Tots ens hem unit i treballat en un projecte conjunt, un projecte d’escola des de P3 fins a Batxillerat, que en aquesta edició ha girat al voltant de l’Orquestra de La Pau.

Commemorem així que fa 45 anys l’ONU va atorgar a Pau Casals la medalla de la Pau. Al llarg de la seva vida, el violoncel·lista, pedagog, director i compositor musical va lluitar constantment per la pau, la justícia i la llibertat.

La música de Pau Casals i la lletra de cançons dedicades a la Pau han format part, durant dues setmanes, del nostre dia a dia. Hem pogut reflexionar, pensar i motivar-nos a cercar vies cap a la PAU i la NO violència. I ho vam deixar ben palès durant el matí del DENIP quan vam llegir els nostres desitjos i el discurs que en Pau Casals va fer en recollir la medalla a l’ONU l’any 1971.

Vam viure moments plens d’emoció, fent un minut de silenci i tot seguit entonant junts la melodia del clàssic “Imagine” de John Lennon, interpretada “a capella” per la mestra de l’escola Rosa Rius.

A la tarda les famílies van ser protagonistes escrivint els seus desitjos de Pau en cd’s. Gràcies a tots i totes! La clausura de l’acte va estar presidida per La Clau de Sol, símbol del DENIP 2017 i la interpretació musical de la violoncel·lista Marta Pons.