Ja són moltes les feines que els alumnes i les alumnes de l’Escola estan fent aquests dies des de casa. Us en fem un petit recull d’alguns dels treballs destacats de diferents etapes d’aquest mes de Març. Un mes complicat en el que ens hem hagut d’adaptar tant l’equip docent com les famílies a una nova manera de treballar i de relacionar-nos. Hem hagut de crear una Escola a Casa!

COOPERACIÓ I SOLIDARITAT

Dins de l’àmbit social i per assolir competències i  aprendre continguts relacionats amb la geografia econòmica i política, els grups de 3r ESO han ideat un viatge de cooperació internacional. El viatge ha d’estar destinat a joves d’entre 20 a 30 anys que vulguin, durant els dos mesos d’estiu, viatjar i transformar realitats. El pressupost és il·limitat, però han de passar per 3 països i per 3 ONG’s diferents per desenvolupar-hi tasques com a cooperants. El viatge ha de ser el més realista possible, amb ONG’s reals i contactes reals. Els resultats han estat espectaculars!

Viatge de cooperació internacional 3r ESO Socials

FÍSICA I QUÍMICA

Els experiments casolans són una molt bona manera d’aprendre física i química! 

Un grup d’alumnes de la matèria de Física i Química de 4t fan créixer cristalls de sal aprofitant aquests moments on més que mai “la paciència és la mare de la ciència”… Aquesta experiència té per objectiu treballar conceptes com la saturació, la solubilitat en aigua dels compostos iònics, els mètodes de separació i de purificació o l’estructura química, alhora que comprovar l’efecte de la velocitat, la temperatura o la presència de nuclis en el procés d’obtenció dels cristalls.

Utilitzar la calor i el sucre per conservar aliments és un mètode que es coneix des de l’Antiga Grècia. Aquest mètode és especialment interessant per aliments amb alt contingut àcid, com puguin ser les fruites. Els nois i noies de la matèria optativa “La ciència amagada en els sabers femenins” intentaran donar resposta al paper que juga el sucre, la pectina i el pH en l’elaboració d’una melmelada de poma, per tal que la preparació tingui les propietats organolèptiques perfectes. Ho estan fent des de casa i aquí en teniu el resultat.

SALUT I ESPORT

Els alumnes de 2n ens dónen consells sobre salut durant aquests dies de confinament. Tot tipus de dietes, exercicis, mètodes de relaxació… Totes les idees són benvingudes I no us perdeu el BLOG amb més consells:

 https://healthyblogcom-82.webself.net/

Anne Chloë Termes Morejon – TASK 2 A healthy diet

Be Healthy for 15 Days

EXPOSICIONS

Estant sent moltes les exposicions que no es poden fer a l’Escola i que els mestres estant buscant fórmules enginyoses per poder-les continuar fent! Aquí en teniu una mostra!

Centrals Nuclears

Alumnes de 3r d’ESO ens hem posat a la pell dels científics que formen part del Comitè Científic que ha d’elaborar un informe adreçat a la població explicant els pros i contres de les Centrals Nuclears. La creixent demanda d’electricitat a la zona del Vallès posa sobre la taula la possibilitat d’instal·lar una central de fissió a la comarca i els governs implicats proposen una consulta popular per tal que siguin els ciutadans els qui decideixin.

El Comitè és l’encarregat d’elaborar els díptics que s’enviaran als domicilis amb la informació contrastada i veraç sobre el tema. Us mostrem alguns dels treballs que han fet els nostres alumnes durant aquests dies a casa.

Central Nuclear cold,

smooth tasty

Green Nature Spa Franchise Info Presentation

Mar Ortiz i Rita Pons central nuclear

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.