L’Adrià Rodríguez rep menció d’honor de les PAU amb una nota de 9,2. Hem volgut saber com ha viscut la notícia i com s’ha preparat la Selectivitat per obtenir aquest resultat. 

En primer lloc, moltes felicitats de part de tota l’Escola! Has rebut la Menció d’Honor de la Generalitat i de l’Ajuntament de Terrassa. Com et sents, t’ho esperaves?

Quan vaig veure la nota que havia tret, la veritat és que em va sorprendre. Però una vegada passat aquest instant inicial, em vaig sentir bé i orgullós de la feina que havia fet durant aquests dos anys i durant la setmana abans de la Selectivitat. És gratificant veure que l’esforç té recompensa.

 

Com t’has preparat per la Selectivitat?

Els primers dies em vaig fer un horari, on indicava què havia d’estudiar cada dia, centrant-me sobretot en els temes que més estudi requerien (que eren bàsicament els d’història). Però donat que hi va haver alguns dies que no vaig acabar el que

estava previst, vaig acabar refent l’horari quasi cada dia. Al final vaig fer-me una llista amb els temes pendents, però sense un horari clar vaig arribar al dia abans sense haver-me repassat alguns temes.

El que està clar és que no es pot estudiar el temari de tot un any en tres setmanes. L’important és haver fet la feina grossa durant el batxillerat i no esperar memoritzar-ho tot els últims dies.

 

Els dies abans és important tenir unes rutines, dormir i menjar bé… 

La veritat és que sí!  En aquest aspecte, les classes de repàs que ens oferien em van anar molt bé, perquè m’obligaven a llevar-me d’hora i a començar a repassar des de bon matí.

Durant les dues setmanes anteriors m’havia faltat aquest component de rutina que fa que un se centri i es focalitzi més en les tasques pendents.

 

Com has dut els nervis previs a la Selectivitat?

Sincerament, millor del que m’esperava. Al principi m’ho vaig agafar com un examen més, i les primeres setmanes vaig estar bastant tranquil. Però a mesura que s’acostava, cada vegada m’anava posant més nerviós i m’entrava la por de fer errors “tontos”.

 

De quina manera t’han ajudat els docents de l’Escola? I la família?

Tant els docents com la família m’han donat molt suport i, sobretot, ànims, fent-me veure que posar-se nerviós no servia de res. Han estat realment de molta ajuda.

 

Què vols estudiar? Com ha estat el procés de tria de carrera? 

M’agradaria estudiar matemàtica computacional i analítica de dades. No sempre he tingut clara la carrera que triaria, però, el que sí tenia clar, era que estaria relacionada amb el món de les matemàtiques o l’enginyeria. Tot i això, triar una carrera en particular ha estat complicat, ja que actualment les carreres d’una mateixa branca estan molt especialitzades i entre elles les diferències són ínfimes.

El que m’ha sigut útil per decidir-me han estat els recursos oferts des de l’Escola (com els enllaços facilitats i, sobretot, el consell orientatiu dels tutors…).

 

Quants anys tenies quan vas venir a l’Escola?

Vaig venir a l’escola des del primer moment, a P3.

 

Has preguntat a la família què els va moure per confiar amb la nostra Escola?

Van triar l’Escola Pia per ser una escola gran i tenir continuïtat des d’infantil fins a batxillerat.

 

Com valores els teus anys a l’Escola?

Estar a l’Escola Pia m’ha agradat. No només pel fet que crec que ens han preparat molt bé en l’àmbit acadèmic, sinó també per la filosofia i valors que hi ha al darrere, que és una bona combinació per al creixement personal. A més, l’entorn (tant físic com personal) també ajuda, en aquest sentit.

 

Ens pots explicar alguna anècdota?

L’única que ara se m’acudeix és que l’últim dia de dibuix de 2n d’ESO un amic em va demanar que li guardés unes làmines, donat que s’havia oblidat la carpeta gran. I, com no podia ser d’una altra manera, els hi vaig tornar. Això sí, quatre anys més tard.

 

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.