El projecte Xcelence és un programa d’enfortiment i millora dels sistemes d’orientació als centres educatius que s’articula sobre el model de referència en l’orientació Xcelence, desenvolupat por la Fundació Bertelsmann i inspirat en pràctiques de referència internacionals.

El curs 19-20 es va plantejar l’opció de participar-hi i es va fer una autodiagnosi de l’estat de l’orientació a l’escola. El curs 20-21 el departament d’orientació d’ESO i batxillerat  van fer una formació i es va elaborar un pla estratègic. Es va decidir que es volia implicar en aquest canvi a totes les etapes de l’escola. El curs actual 21-22 ja s’està duent a terme aquest programa. S’ha elaborat un mapa de les activitats d’orientació que ja es fan l’escola i s’han proposat diverses activitats adequades a cada etapa. 

Durant les Jornades d’Orientació que s’han fet a Secundària i a Batxillerat ja s’han dut a terme activitats vinculades a aquest programa. A Batxillerat s’ha treballat “l’arbre de les professions” o han assistit a xerrades amb antics alumnes que han donat  testimoni de la seva experiència. A Secundària han iniciat l’Itinerari d’Aprenentatge “Orienta’t”, han assistit a conferències de diferents professionals d’àmbits diversos i han visitat l’edifici, mestres i alumnes de Batxillerat.

En un futur proper i gràcies aquest programa tindrem l’oportunitat de fer xerrades amb professionals i visites a empreses de l’entorn proper. També s’està elaborant una activitat comuna per a totes les etapes. S’estan plantejant estratègies per implicar al màxim les famílies de l’escola en tot aquest procés.

Aquí teniu una mostra de les diferents activitats de les Jornades d’Orientació:

Dins les Jormades d’Orientació a 4t d’ESO han iniciat l’Itinerari d’Aprenentatge “Jo vaig amb mi”. Un itinerari d’Orientació Personal, Acadèmica i Professional. Una de les activitats de l’Itinerari ha estat la xerrada sobre la tria del Batxillerat amb el director de Batxillerat de l’Escola, Josep Lluís Cerrudo. 

Els i les alumnes de 4t d’ESO han anat a l’Edifici de Batxillerat a fer unes xerrades-taller amb el professorat de Batxillerat. 

Sota el títol “Estudis després del Batxillerat” deu antics alumnes de l’Escola que han estudiat diferents graus universitaris han donat testimoni, a l’Auditori de Batxillerat, de la seva experiència a la Universitat. 

Els i les alumnes de 4t d’ESO han assistit a la xerrada “He vist coses que vosaltres no creurieu. El futur del treball i les professions” impartida per Jordi Ficapal, professor i Director de la Càtedra de Turisme i responsable d’Innovació de l’IQS (Universitat Ramon Llull).

L’arbre de les professions és una activitat que es du a terme a 2n de primària, 4t d’ESO i 2n de Batxillerat. Es tracta d’elaborar la genealogia de les professions de la família.

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.