Alumnes de l’optativa de ciències de 1r ESO de l’Escola han dissenyat Hotels d’Insectes. Unes estructures que serveixen de refugi a diverses espècies beneficioses per al medi ambient, com les marietes, les abelles i d’altres insectes. A l’Escola Pia han construït dos hotels d’insectes i els tenen col·locats a diferents patis de l’Escola. La tardor és l’estació de l’any idònia per recollir el material necessari per construir un hotel per a insectes. Aquest mes els i les alumnes han recollit restes orgàniques com fulles seques, branques primes i gruixudes, pinyes, canyes… i amb diferents materials de construcció (inerts i/o orgànics), han dissenyat un conjunt d’habitacles amb l’objectiu d’atreure’n diferents grups d’insectes. Aquestes instal·lacions reprodueixen, amb uns senzills elements de fusta, els espais que hi ha de forma natural a la natura i que serveixen d’habitacle per a algunes espècies d’insectes.

Els hotels d’insectes serveixen de refugi a diverses espècies, com abelles solitàries i altres insectes, que cada vegada tenen menys espais per reproduir-se a les ciutats. Segons Anna Prats, mestra de ciències de l’Escola, “així potenciem la pol·linització i la proliferació d’alguns insectes i d’ocells, potenciant la biodiversitat i ajudant a una ciutat més sostenible”. Uns valors i uns coneixements que els alumnes de Secundària de l’Escola tenen molt clars “hem d’aportar el nostre granet de sorra per fer una ciutat més sostenible” assenyala l’Arnau. “He après que a la ciutat tenim molts tipus d’insectes que són molt importants per a preservar el medi ambient”, apunta l’Irene. A més dels coneixements, tots els i les alumnes assenyalen que el projecte els ha agradat perquè “hem vist que el nostre esforç i dedicació ha valgut la pena. Han ocupat els hotels d’insectes espècies que sense la nostra iniciativa haurien mort. Ens en sentim orgullosos!”, diu l’Ona.

 

Una experiència que han explicat a Barcelona Televisió i a Canal Terrassa!

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.