Un espai de trobada per afavorir el creixement personal, amb la finalitat d’esdevenir millors educadors i educadores dels nostres fills i filles, i alumnes. 

Aquest programa de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya va néixer l’any 1998 i volia donar resposta a una manera diferent de concebre les relacions entre les famílies i l’escola, relacions que han evolucionat i s’han anat modificant amb el pas del temps. De fet, un dels objectius que pretenia el programa era donar un renovat impuls a les anomenades Escoles de pares i mares. 

La nostra escola es va incorporar a aquest projecte el curs 2000-2001 i, ininterrompudament, ha anat oferint les cinc trobades anuals amb les famílies, fins i tot durant els moments més difícils del confinament pel COVID, fent trobades online amb les famílies. 

Actualment gaudim de l’activitat una vintena llarga de famílies i quatre mestres de l’escola (Àngels Esteve, Anna Solé, Cristina Roca i Jaume Gironès). Aquests “animadors” tenim la missió de preparar-nos cada trobada per ajudar el grup a tenir un bon recorregut que permeti la reflexió i l’aprofundiment. 

No hi ha dues trobades amb un format idèntic, sinó que depenent del tema i de la dinàmica que ens proposen, podem fer activitats ben diverses. Normalment, comencem amb la lectura d’un text que ens ajuda a centrar la temàtica que tractarem, després el comentem, en responem unes preguntes i, a partir d’aquí, les dinàmiques poden ser diverses: activitats de role-play, treball en parelles o en grups de tres, veure i comentar un petit vídeo… Però, sobretot, pensem i reflexionem sobre el que entre tots i totes aportem; escoltem i compartim opinions, experiències, sentiments, idees, i riem molt, perquè es genera un bon clima de grup. 

  • Al curs passat es van incorporar uns webinars protagonitzats per experts, que sovint aporten els coneixements més tècnics i teòrics dels temes a tractar. Aquest curs, sota el lema «Tocats pels límits», el calendari de webinars i trobades és el següent: 
Aquesta entrada va ser publicada a General i etiquetada .
Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.