“Existeixo, per tant consumeixo?”. A qui us recorda aquesta frase? Doncs, sí, a la frase cèlebre del filòsof Descartes “Penso, per tant existeixo” (“Cogito ergo sum”). I amb aquesta pregunta, a 2n d’ESO, hem pogut reflexionar al llarg de tot l’Itinerari d’aprenentatge quin tipus de consum fem i com podem canviar-lo per fer-lo més responsable i sostenible. 

Hem organitzat l’itinerari amb diferents fases, lligades cada una a un tipus de producte en concret. L’alimentació, la generació de residus, la roba i els aparells electrònics són els grans temes que hem treballat i amb els quals hem pogut aprendre nous conceptes i refrescar-ne d’altres: productes de proximitat o KM 0, productes de temporada, menú d’impacte 0, petjada ecològica, recollida selectiva, mines de coltan, producció tèxtil “Fast fashion vs slow fashion” o l’obsolescència programada (la planificació de la fi de la vida útil d’un producte).

A partir de tot això, ja hem pogut ser capaços de fer propostes d’alternatives de consum i fer-ne divulgació a partir de les pàgines webs (“sites”) creades per cada equip. L’objectiu: PROMOCIONAR UN CONSUM RESPONSABLE I SOSTENIBLE.

Al llarg de tot l’itinerari ens ha acompanyat una família que segur que coneixeu: la família de la Supercol (@la_supercol). Amb els capítols d’aquesta miniserie de TV3 hem pogut iniciar cada una de les fases dels nostre itinerari. I fins i tot ens ha deixat un video saludant-nos i agraint-nos la feina feta! Quina il·lusió més gran!


Us deixem un recull del que hem treballat. I recordeu, com deia el capità enciam fa uns anys “Es petits canvis són poderosos”, o el que ens diu ara la Supercol “El primer pas per canviar el planeta, és prendre consciència”.

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.