Ita Asparó, mestra i directora de l’Escola Pia d’Olot afirma que… Créixer comporta entendre el món i les persones, i aquest fet ens obliga a tenir una visió interdisciplinària. Perquè calen actituds de compromís amb els altres per esdevenir un ciutadà crític i disposat a treballar pel bé comú…

La tendència SUMMEM segueix creixent en el nostre dia a dia. Coneixeu el Projecte “Els Pastorets de Mossèn Homs”? Treballem de manera coordinada un ampli conjunt de coneixements de diverses disciplines amb la metodologia activa de l’aprenentatge-servei (APS) i involucrem a bona part de nens i nenes de Primària!

La fita del projecte és representar l’obra de “Els Pastorets” a la residència d’avis Mossèn Homs (Terrassa) i els responsables en són els nens i nenes de 2n de Primària. Ells inicien el camí organitzant, juntament amb les seves famílies, tot el què cal per a fer que el dia de la representació (21 de desembre) sigui un dia inoblidable per tots: avis, nens i famílies.

I per aconseguir-ho, en primer lloc, impliquem als nens i nenes de 1r que són els creadors de les postals de Nadal!

Una felicitació única per a cada avi que podem fer gràcies a l’ajuda dels companys i companyes de 4t. Per què? Doncs perquè són ells qui fabriquen el paper de les postals, ja que és en aquesta etapa quan es realitza un projecte longitudinal entorn l’elaboració del Paper, que inclou una visita al Museu Molí Paperer i unes jornades amb la Fundació Prodis de Terrassa per entendre i fabricar paper reciclat.