Alumnes de 2n d’ESO hem participat dels tallers a la Fundació Alícia, dedicada a la innovació tecnològica a la cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari.

Els alumnes de l’optativa de Ciències hem fet el taller “Setciències a la cuina” i hem après química a través de l’elaboració del mató, la preparació d’una crema de cacau i esferificació de suc de préssec i de taronja. Una activitat que ens ha permès aprofundir en el coneixement sobre alguns canvis químics i físics que pateixen les substàncies durant la seva preparació a la cuina. Com són la desnaturalització de les proteïnes, l’ús de substàncies emulsionants per aconseguir mescles de substàncies immiscibles o el paper que juguen les gelatines per canviar les textures dels aliments. En finalitzar el taller hem pogut gaudir de la degustació de les nostres preparacions, que han estat boníssimes i sorprenents!

Els alumnes de l’optativa d’anglès, Practical English, hem participat del taller “Correfogons”, un concurs culinari en què hem pogut aprendre i consolidadar conceptes sobre alimentació i hàbits saludables. El taller, que s’ha fet íntegrament en anglès, ha estat una oportunitat per aprendre tècniques culinàries i ampliar vocabulari seguint receptes de cuina curioses i sorprenents com “Noodles with vegetables and seafood” (fideus amb verdures i marisc), o “Tortillas with black beans, vegetables and chicken” (tortillas mexicanes amb mongetes negres, verdures i pollastre). A banda de seguir la recepta, cada equip ha competit per aconseguir els ingredients que ens falten per completar el plat, també per ser els més ràpids a l’hora de respondre preguntes sobre alimentació. Hem acabat el taller amb la degustació dels nostres propis plats. Tot un èxit!

En aquesta jornada hem pogut conèixer de primera mà la importància de l’alimentació i prendre consciència de les diferents maneres com la cuina i la ciència pot formar part del nostre dia a dia.

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.