Els nens i nenes de tercer de Primària al llarg del primer trimestre han estat treballant l’Itinerari d’Aprenentatge relacionat amb el nom de les respectives classes. Highlands, Serengueti, Upsala i Uluru.  Noms de territoris de diferents continents que els han permès: eixamplar mirades i descobrir diferents paisatges i realitats. A partir del treballat en les diferents seqüències didàctiques de l’itinerari: “El territori, m’ocupa i em preocupa, com el puc ajudar?” Han anat donant resposta al “m’ocupa”, al “em preocupa” i al “com el puc ajudar?”.

Si bé, són territoris molt diferents s’han adonat de les semblances i les diferències i han acabat descobrint que la crisi climàtica és un dels problemes que afecten a tots els indrets del planeta. La sorpresa, en majúscules, ha estat clara i contundent. Han visualitzat informacions sobre l’efecte hivernacle, el canvi climàtic i han començat a analitzar què poden fer a petita escala per tal de reduir les emissions de gasos a l’atmosfera.

El desenvolupament de l’itinerari va coincidir en el temps amb la preparació de la Cimera del Clima a Madrid i l’arribada de la Greta Thunberg. Aquest fet encara els ha motivat més i a cada classe s’ha acordat de dissenyar diferents productes finals els quals han d’explicar què passa i com es pot, amb les  accions del dia a dia, paliar els efectes i/o col·laborar en que el nostre futur sigui més esperançador.

Accions com: reciclar, reduir, reutilitzar estan en boca de tots. Com també: canviar els embolcalls dels esmorzars i evitar l’ús del paper d’alumini, utilitzar tapers. A les aules no gastar més paper del necessari, utilitzar la paperera de reciclar. Començar  a casa a conscienciar a les famílies. Proposar de fer més desplaçaments a peu o en patinet. Tancar els llums. Evitar el plàstic en la mesura del possible. Totes aquestes accions han impregnat les converses a les aules, als patis i a les cases. 

Els productes finals s’han exposat a l’entrada de l’escola amb l’objectiu d’arribar a quantes més persones millor. Hem fet vídeos, cartells, maquetes, etc Algunes amb un caire reivindicatiu agafant la idea dels grups que acompanyen a la Greta arreu del món.

L’itinerari ha estat un èxit! Tots plegats alumnes, mestres i famílies hem compartit i après uns continguts ben actuals que ens fan reflexionar sobre la importància de preservar el Planeta. Des d’aquí us animem a continuar aquest camí de conscienciació!

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.