El Marc Rodà Llordés, alumne que el curs passat feia 2n de batxillerat (modalitat de ciències i tecnologia) a la nostra Escola ha guanyat un dels premis Recerca Jove amb el seu treball de recerca “El sincrotó Alba i la cristal·lografia de les proteïnes” tutoritzat pel Javier de la Torre, professor de Física i Tecnologia al batxillerat de l’Escola.

Els Premis Recerca Jove per fomentar l’esperit científic del jovent (PRJ) són convocats cada curs per l’Agència de Gestió d’Ajuts a la Recerca (AGAUR-Departament d’Economia i Coneixement) per premiar els treballs de recerca, tant de tipus experimental com teòric, que fomentin la creativitat científica, l’esperit de recerca en qualsevol dels àmbits del coneixement i el treball en equip, entre d’altres valors. Entre els 71 premis concedits enguany a nivell de tot Catalunya es troba el del Marc.

El seu treball es va centrar en un doble objectiu : d’una banda conèixer i donar a conèixer el sincrotró ALBA, tant el seu funcionament com les seves potencials aplicacions, i de l’altra realitzar un treball semblant al que es realitza en una línia de cristal·lografia però a petita escala, concretament determinant la densitat electrònica del lisozim, una proteïna, seguint el mateix procediment que s’utilitza l’hora de buscar l’estructura d’una proteïna amb una estructura tridimensional desconeguda. Moltes felicitats al Marc i la seva família.

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Col·labora!

Deixa un comentari