Moltes famílies, docents i professionals del món educatiu van omplir el teatre de la nostra escola per escoltar la conferència del Dr. Eudald Carbonell sobre “Evolució i Innovació”.

El prestigiós antropòleg, catedràtic de Prehistòria i codirector de les excavacions al jaciment d’Atapuerca, entre d’altres; ha destacat la cooperació i la innovació com un dels factors clau en l’evolució humana. Carbonell diu que “el temps de socialització s’ha accelerat” fent el paral·lelisme del temps que va tardar en usar-se el foc, 600.000 anys, respecte els telèfons mòbils, 40 anys. En aquest sentit, el Catedràtic, assegura que gràcies a la socialització els canvis que se succeiran en els pròxims anys permetran que les noves generacions s’hi adaptin amb molta més facilitat. Assegura Carbonell que “si abans fèiem 20 accions de comunicació, organització i treball en un dia; avui en podem fer 1.000. Però això no és res, d’aquí a 100 anys en podrem fer 10.000”.

El Dr. Eudald Carbonell ha iniciat el seu discurs parlant del naixement de la humanitat per avançar fins a les estructures socials que han permès la cooperació entre humans. I no només mirant enrere, també mirant al present i al futur. Per Carbonell, la societat actual és de tot menys individualista, ja que funciona gràcies a l’aportació de tots. En aquest sentit, la conferència s’emmarcava  en l’àmbit del SUMMEM, el projecte d’innovació pedagògica de l’Escola, que es fonamenta en el treball interdisciplinari i cooperatiu. A través del SUMMEM seguim garantint aprenentatges significatius i competencials, amb la fita d’aconseguir una escola cada vegada més inclusiva i adequada a les necessitats dels infants i joves del segle XXI.

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.