El dissabte 25 d’abril ha tingut lloc a l’auditori de Barcelona el lliurament dels Premis Recerca Jove 2014 convocats pel Departament d’Economia i Coneixement. Aquests prestigiosos premis tenen com a objectiu el foment de vocacions científiques entre els joves i reconeixen un total de 72 treballs de recerca d’arreu de Catalunya. Entre aquests treballs guardonats es troben els dels nostres alumnes de 2n de Batxillerat (curs 2013-14) Neus Vintró Morera i Xavier Castells Graells.

El treball de recerca de la Neus, “Arduinitzant els colors”, ha estat tutoritzat per la professora Montserrat Vila i consistia en analitzar i calcular el percentatge dels tres colors fonamentals emesos per un objecte lluminós. El senyal recollit per un dispositiu era processat mitjançant una placa Arduino (capaç d’activar components o mòduls i rebre senyals de sensors), prèviament programada, que permetia posteriorment visualitzar els resultats en una pantalla LCD.

El treball de recerca del Xavier, “Aliments transgènics : el futur a debat”, ha estat tutoritzat pel professor Josep Sampietro i documenta i justifica si la por d’una part important de la gent envers els aliments transgènics té raó de ser. Ho fa a partir de la pròpia experiència de l’autor treballant als laboratoris del CRAG (Centre de Recerca en Agrigenòmica, al campus de Bellaterra), i de diverses entrevistes presencials a científics especialitzats en les tècniques de l’enginyeria genètica.

Enhorabona a la Neus i el Xavier, a la seves família, al seus tutors de recerca i a tots els que han intervingut d’una o altra manera en aquest treball.

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Col·labora!

Deixa un comentari