El grup de mestres procedents del Colegio San Esteban Diácono de Santiago de Chile, que van venir a visitar-nos el passat dimarts 15 de gener per tal de conèixer de primera mà com treballem a l’aula i el projecte pedagògic SUMMEM, ens van fer un fabulós obsequi per a la Mediateca de l’escola del qual tots podrem gaudir. Aprofitem des d’aquí per donar-los les gràcies.

Des d’avui i fins a final de mes de febrer hi trobareu exposats tres supercontes que estem segurs que us encantaran. Es tracta d’àlbums il·lustrats plens de fabuloses imatges que acompanyen històries molt interessants i curioses:  

El día que Txeg Txeg y Kay Kay no se saludaronde Carmen Muñoz Hurtado, amb il·lustracions d’Alberto Montt. Conte bilingüe mapuche en castellà i mapuche.  Els mapuches són un poble amerindi que habita a Xile i l’Argentina. El nombre de parlants actius és d’entre 100.000 i 200.000 persones.

És un conte tradicional que explica l’àvia Rayen als seus nets. Tracta de dues serps que eren molt amigues fins que un dia una es desperta enfadada i l’altre es desperta de mal humor i per primera vegada deixen de saludar-se. Fins a tal punt arriba el seu enuig i la seva fúria que comencen a afectar la natura, els animals i els éssers humans.

Los niños del fin del mundo, de Manuel Peris, amb il·lustracions d’Álex Peris. Ens parla de les creences del poble dels Selk’nam, que abans de la seva  extinció eren nòmades terrestres, caçadors i recol·lectors que vivien a l’Illa Gran de la Terra del Foc.

A la Terra del Foc esperits i persones vivien en harmonia amb la natura. Però quan arriba una embarcació a les seves costes, tres germans viuran una trista experiència que quedarà per sempre a la seva memòria.

El bosque chileno, de Pablo Neruda, amb il·lustracions d’Antonia Lara. Sense cap dubte, un encert editorial que aconsegueix barrejar equilibradament la poesia de Pablo Neruda, la informació ambiental d’un dels principals ecosistemes de Xile (el bosc austral) i la il·lustració xilena contemporània.

Aquestes tres obres us esperen a la Mediateca. Us convidem a gaudir-ne!

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.