Poc s’ho esperaven la Marina Vidal i la Sara Valbuena que, el que van començar sent uns simples deures de Matemàtiques, els acabaria donant tantes alegries.

 

Tot va començar quan ens van dir que de deures havíem de fer una fotografia que relacionés les mates amb el dia a dia, per participar al concurs de “ l’associació d’ensenyants de matemàtiques de les comarques gironines” (ADEMGI). La sorpresa va arribar quan ens vam assabentar que les fotografies dels alumnes Joan Mas (Les fraccions de la terra), Sara Valbuena (Cargol Infinit) i Marina Vidal (La geometria al regne animal) eren finalistes. A partir d’aquí, es van engegar les votacions populars. Quan aquestes es van tancar, va resultar que la fotografia de la Sara Valbuena havia estat la més votada i, per tant, s’enduia el premi atorgat pel jurat popular. També va resultar guanyadora la fotografia de la Marina Vidal, en la categoria júnior. Les altres fotografies guanyadores van ser “X•sin(x) per unir Europa i Àsia” (categoria sènior) i “Homotècia pesada” (categoria infantil).

El dia de 26 d’octubre es va dur a terme l’entrega de premis a la Universitat de Girona. Abans hi va haver una xerrada d’Anton Aubanell titulada “Una passejada per la història del nostre calendari tot pensant en educació matemàtica” i un petit esmorzar. L’arribada a la universitat va ser una petita odissea, per culpa d’un camió que s’havia cremat a l’autopista, però al final tothom va poder arribar a la universitat a l’hora indicada, per l’entrega de premis.

Felicitats a tots i especialment a les guanyadores!!

 

 

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Col·labora!

Deixa un comentari