Som alumnes de segon del batxillerat de ciències socials i aquest curs hem tingut la gran oportunitat de poder participar en la competició virtual d’un altre simulador empresarial, el del Young Business Talents (YBT de PRAXIS MTT).

Des d’un principi la idea de poder participar-hi ens va il·lusionar molt, era una manera de poder d’introduir-nos al món empresarial més enllà d’anar a classe, per tal de tenir valor afegit. Anteriorment, ja havíem participat en altres simuladors empresarials com el de Retoalcoa (TITAN 3.0) de la Fundació Junior Achievement.; per tant, ja teníem uns coneixements previs per tal de poder començar a moure fitxes.

El dia que ens vam aventurar a participar-hi, els quatre ens vam quedar petrificats al veure la gran diversitat de variables que hi havia (144) per decidir. Entre moltes altres, calia triar on fabricar i vendre el nostre producte (mercat interior i/o exterior), quina publicitat utilitzar o en quins i quants mitjans de comunicació anunciar-lo, etc… Tot i això no ens vam tirar enrere, vam llegir-nos les regles i vam començar amb molt d’entusiasme.

Al principi vam tenir dues decisions de prova, on vam veure que familiaritzar-te amb les pèrdues era molt fàcil si no gestionaves bé l’entorn i l’empresa. Tanmateix, quan la competició va començar en serio, vam aconseguir situar-nos en la segona posició del nostre grup, on ens vam mantenir fins al final de la primera etapa.

Mica en mica, vam anar superant les diferents fases. Un dels avantatges que ofereix, és que en començar una nova fase, comences de zero, i pots canviar d’estratègia. Fins que vam assolir la classificació a les semifinals de la competició de la nostra regió (hi ha vuit regions diferents). Un cop dins, tot es complicava molt més… Et trobaves amb els millors de cada àrea i, per tant, superar els nostres competidors no era tasca fàcil. L’objectiu era arribar a la desitjada final de Madrid. Malauradament, no ho vam aconseguir per ben poc.

De l’experiència viscuda n’estem molt satisfets; participar-hi ens ha ajudat a conèixer més a fons el món de l’empresa i, com no, ens ha ajudat a créixer i aprendre de l’error al definir, valorar i analitzar els plans i les estratègies aplicades i, sobretot, comprovar (1) que el treball en equip és essencial.

Carolina Rubio, Sara Valbuena, Alejandro Ordóñez i Eduard Verdaguer

(1) “Jo faig el que tu no pots, i tu fas el que jo no puc. Junts podem fer grans coses”
Mare Teresa de Calcuta.

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Col·labora!

Deixa un comentari