Marc Gijón

Destacaria del meu pas per l’escola com a alumne alguns dels ingredients més importants per a tenir èxit tant a nivell acadèmic com a la vida.

Sóc el Marc Gijón Delgado. Nascut a Terrassa l’any 1988, vaig ser alumne de l’Escola Pia de Terrassa des de P3 fins a segon de Batxillerat, un període clau a la meva vida entre els anys 1992 i 2006.

La meva llengua materna va ser la dels meus estimats avis: el castellà. Tanmateix, i gràcies a l’escola i als meus pares, que van aprendre el català de joves quan ja no estava prohibit pel règim, se’m va oferir el vehicle d’inclusió més important i efectiu per immergir-se en una cultura i en una nació com Catalunya. És a dir, la llengua que li és pròpia, en el nostre cas, el català.

Destacaria del meu pas per l’escola com a alumne molts ingredients importants per assolir les fites personals i professionals a la vida. Sempre em vaig sentir molt estimat pels meus mestres, monitors i per tota la comunitat educativa en el seu conjunt. Molt. Alhora vaig sentir que m’era exigit un alt grau de responsabilitat envers el meu aprenentatge, actituds i valors. De tots aquells anys d’infantesa i adolescència, encara mantinc el contacte amb molts d’ells, així com amb els amics i amigues que hi vaig fer, ara ja considerats “de tota la vida”.

Un altre aspecte, però igualment important, és quelcom que de vegades explico amb qui tinc oportunitat de compartir-ho. L’escola em va obrir les portes a l’exploració de la meva espiritualitat i em va ajudar a introduir-me en el coneixement i en l’experiència del cristianisme. Sense forçar res i més enllà de les classes de cultura religiosa. En aquest sentit, vaig tenir l’oportunitat de sumar-me lliurement a grups de pregària, a eucaristies els dissabtes o a inoblidables Trobades de Fe amb l’exescolapi i estimat per molts Ferran Mateos, que entre altres persones feien i segueixen fent possible que totes aquestes activitats enriqueixin un vessant tan clau com pot ser-ho qualsevol altre.

Tot i que vaig fer el Batxillerat Tecnològic i un primer any d’enginyeria a la UPC de Terrassa, no vaig ser conscient fins al final d’aquell primer any universitari que la meva passió era el món de l’educació. Una passió que vaig descobrir treballant a l’escola com a educador des de jove i que va fer que em decidís sense pensar-m’ho més a estudiar Magisteri de Primària i més tard la llicenciatura de Pedagogia a Andalusia. Arran de tot aquest camí, i després de viure i treballar al Regne Unit per aprendre l’anglès, vaig aconseguir i el que m’havia proposat: ser mestre i tutor de Primària.

Actualment participo activament en diverses iniciatives que tenen com a objectiu l’assoliment i el reconeixement dels drets humans, fonamentals i polítics de tots els catalans i catalanes, així com l’evolució i el progrés de la nostra estimada ciutat: Terrassa. També sóc Secretari d’Edu21, un humil think tank des d’on promovem la millora de l’educació en tots els seus aspectes, on aprenc i poso el meu gra de sorra des de l’any 2010 per afrontar col·lectivament els reptes que avui dia viu el món de l’educació a Catalunya.