Laura Caparrós

A ser feliç només t’hi pots dedicar quan trobes la passió que et fa llevar d’un salt cada matí.

Sóc la Laura Caparrós i em dedico a ser feliç. A ser feliç només t’hi pots dedicar quan trobes la passió que et fa llevar d’un salt cada matí. Aquesta és una lluita personal que cadascú ha de treballar amb molta cura, esforç i constància, perquè encara que soni contradictori, conèixe’s a un mateix no és fàcil.

Reflexionant bé, he arribat al punt de saber d’on ve tota aquesta inspiració que sento per descobrir què hi ha més enllà de la realitat del dia a dia.

Recordo estudiar a filosofia (Hola Isidre!) la cita “Jo sóc jo i la meva circumstància” i hi estic totalment d’acord. La nostra personalitat i la nostra ànima es forma segons les nostres circumstàncies. I aquí és quan parlo de l’Escola Pia i el que va aportar en mi. L’Escola em va transmetre aquest sentiment de que en el món no hi ha barreres, que tots som un (Ara, ara junts, ara estem tots junts!), a tenir preguntes i curiositats sobre què hi havia allà fora esperant per a mi. Crec que d’alguna manera, sense quasi adonar-me’n, m’ha fet ser una part de la persona que sóc ara. Des de sempre l’Escola Pia m’ha ensenyat a tenir una mentalitat oberta i a no tenir por de fer un pas endavant. A descobrir.

I aquí arriba un dels moments que més em remou per dintre i que més recordo. Tenint l’Antoni Burgaya com a director, l’Escola Pia sempre estava envoltada de música. I d’aquí va sortir un gran tema musical que era el nostre “lema” durant un dels anys de Primària, que té molt a veure amb el que estic explicant, i del que encara recordo la lletra: “Descobreix cada dia a cada instant, descobreix, amic i amiga, el teu voltant, descobreix cada dia, a cada instant, oh si! I descobreix, siguis on siguis, que pots ser feliç i descobreix siguis on siguis, si…!” Crec que no hi ha massa a explicar després de llegir la fantàstica lletra d’aquesta cançó, de la que m’hi sento tan identificada i que podríem dir resumeix la meva primera frase: “em dedico a ser feliç”.

Vaig estudiar a l’Escola Pia des de ben petita fins a Batxillerat. Vaig sortir de batxillerat, vaig fer la Selectivitat i vaig estudiar Comunicació Audiovisual i un Màster en Direcció i Producció de Series de Ficció. Amb la meva carrera professional, a poc a poc, he anat descobrint més de mi, diguéssim que ha sigut un aprenentatge personal que m’ha fet obrir portes al món. Sé que tot aquest aprenentatge té molt a veure amb els valors que l’Escola Pia em va aportar. Volia descobrir qui sóc i què és el que em fa feliç, viatjar! Quan m’he sentit preparada m’he embarcat a l’aventura i he anat a descobrir món. He viscut un any i mig a Austràlia (un país increïble!) i, a finals d’aquest any aniré a viure a el Canadà amb un visat temporal. Després de Canadà aplicaré per una Visa Permanent per viure a Austràlia, perquè gràcies a qui sóc, gràcies al què l’Escola Pia m’ha aportat quan era petita, sé que siguis on siguis pots ser feliç.

I ara és moment d’acomiadar-me i dir-vos, l’aprenentatge a l’Escola té molt a veure amb l’adult que porteu a dins, i crec que no podeu estar en un millor centre que l’Escola Pia. Us formareu, us realitzareu com a persones i també us obrirà a un món d’infinites possibilitats i visions. Només cal recordar “Descobriu cada dia, a cada instant”.

Gràcies Escola i Professorat! Una abraçada molt gran.

Laura