Carles Llongueras una vida dedicada a l’Educació i a la Cultura de Terrassa

 

El dissabte dia 3 de desembre Carles Llongueras, mestre de la nostra escola, va rebre el guardó de Terrassenc de l’any 2016 juntament amb Isabel Marquès, fins ara Síndica de Greuges i Francesc Torras, de l’ONG Oberts al Món.

En Carles rep aquesta distinció per la seva trajectòria i vinculació al món associatiu de la ciutat de Terrassa, un vincle que, com ell mateix explica, també va estretament lligat a l’Escola Pia de Terrassa.

Ex-alumne de l’escola ja des del parvulari, en Carles a la Primària va formar part de l’Escolania i d’aquí li va néixer l’afició per cantar. De jove va entrar a la Massa Coral de Terrassa on es va fer palès el seu interès per dirigir i després de formar-se en direcció coral va fundar la Coral Rossinyol de Terrassa.

A partir d’aquest moment ha anat entomant projectes clau per la Cultura Popular terrassenca fundant la colla dels Grallers de Terrassa que van de la mà amb la colla castellera Minyons de Terrassa des dels seus inicis. Recuperador de les músiques dels balls de bastons de la colla Bastoners de Terrassa ha format el grup de danses Treure Ball i és membre del Ball de Serrallonga. Membre i impulsor dels Ministrils del Raval i dels Grallers de Matadepera, ànima de les Caramelles a la Fira Modernista, promotor de la Coral Infantil Cucut i vertebrador del Terrassa Ciutat Coral que amb altres entitats van realitzar el Rèquiem de Mozart participatiu el passat mes de novembre de 2016.

Ha participat en diferents cors de gent gran i també ha estat membre de Laringectomitzats Terrassa, centre de rehabilitació per a les persones operades de càncer de laringe i les seves famílies.

En Carles sempre ha compaginat la tasca cultural amb la docència i ja fa més de 25 anys que forma part del claustre de mestres del centre, essent en primer lloc docent de l’escola «La Puríssima» que es va integrar a Escola Pia de Terrassa als anys 90.

Actualment ja són dos els membres del claustre de l’escola que reben aquesta distinció, ja que l’any 2010 fou guardonada la historiadora Mariona Vigués, membre igualment del claustre de l’Escola Pia de Terrassa.