La Nona i el Joel Rabaneda, alumnes de 2n i de 6è de primària, interpreten a l’obra de teatre “Innocència” a la Dània i a l’Isaac. Dos germans que han perdut la mare al camp de concentració Nazi d’Auschwitz, en plena II Guerra Mundial.

En forma de monòleg els dos germans expressen el seu dolor i ràbia per la pèrdua. Interpreten molts moments plens d’emoció, sensibilitat i tristesa que els joves actors han hagut d’esforçar-se de valent per poder-los interpretar. La Nona confessa que “a vegades he acabat plorant de veritat”. És la seva primera obra de teatre i explica “que en el primer moment, al sortir a l’escenari, em poso nerviosa i, fins i tot, alguna m’he quedat en blanc”. Però el seu germà, també a la vida real, l’ajuda sempre “quan em despisto, ell ràpidament m’ajuda a dissimular! És el meu guia”, diu orgullosa. I és que en Joel ja fa tres anys que actua per diferents escenaris i té molt clar que de gran vol ser actor. En Joel explica que “ha estat molt difícil aprendre a pujar i baixar el to, a emocionar-se i a plorar; a fer ús de l’expressió”, és una obra molt emotiva en la que els actors volen arribar als sentiments més íntims de l’espectador, “aconseguir emocionar és difícil”, confessa en Joel. 

La Nona i en Joel són els únics nens actors de l’òpera prima del terrassenc Marc Vallejo, que ha estat en cartellera durant aquest mes de novembre al Centre Cultural del Social de Terrassa. Gràcies a l’èxit que ha tingut a la nostra ciutat, el mes de febrer es programarà al Centre Social de Gràcia. “Innocència” són una sèrie de cinc peces ambientades als camps de concentració Nazi i que vol fer reflexionar sobre temes humans i universals. El principal propòsit és fer emocionar i entrar a l’ànima del públic. Per aquest motiu es combina el text amb la dansa del coreògraf barceloní, Xavier Bagà. Amb una llarga trajectòria al Teatre del Liceu, del Ballet Nacional d’Espanya i al Ballet Nacional Clàssic, entre altres.

En Joel i la Nona asseguren que els seguirem veient a dalt dels escenaris i durant molts anys! A la Nona, però, diu que a la propera obra de teatre li agradaria interpretar “a una nena feliç i rica”!

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.