Els exploradors i les exploradores i tota l’escola estem d’enhorabona.

Ja fa més de 10 anys que molts nens i nenes de lEscola Pia de Terrassa s’apunten a llegir els llibres que s’escullen i recomanen des del Grup d’Animació a la Lectura del Secretariat de l’Escola Pia de Catalunya i de la Mediateca de l’escola. EXPLORADORS és un projecte consolidat de foment i gaudi per la lectura, que tot i ser totalment voluntari, té una gran participació d’alumnes, donat que és molt motivador i engrescador. La lectura dels llibres implica també participar en el concurs Comentari Explorador on els lectors i lectores fan les seves aportacions sobre els llibres.

El Grup d’Animació a la Lectura tria aquells comentaris més divertits, enginyosos i/o crítics que escriuen els nens i nenes Exploradors de totes les Escoles Pies de Catalunya que hi participen. Després de moltes deliberacions, el jurat ha decidit atorgar els premis als següents comentaris dels exploradors i exploradores de Terrassa:

L’ocell sense nom que volia ser rei – És un llibre que ensenya que encara que siguis diferent ets igual d’important que els altres. Paula Cuesta, 3r de Primària.

Agutrot – M’ha agradat i això em sorprèn perquè no m’agraden els llibres d’amor que parlen d’enamorats.     Pau Armengol, 3r de Primària.

Wangari – M’ha encantat el llibre sobretot quan planta moltes plantes, però es una mica trist la part on totes les noies tenen l’esquena doblegada o quan treuen totes les plantes. Però és un llibre molt bonic i per pensar. Miquel Arnau, 4t de Primària.

L’edat del lloro – Aquest llibre m’ha agradat perquè la Rita vol recuperar el seu germà i al final ho aconsegueix perquè no es rendeix, i com diu el pare de la Rita: es calen moltes derrotes per aconseguir una petita victoria. Marc solà, 5è Primària.

Anna Frank – Aquest llibre m’ha ensenyat la importancia de ser com ets, de confiar en l’esperança de què faràs un món millor.  Queralt Vallet, 5è Primària.

El club dels Estranys – El llibre m’ha agradat molt i m’ha ensenyat que a vegades podem pensar que tenim defectes o que fem coses malament, però que si entenem que ho tenim i punt i deixem de pensar-hi, podem arribar a fer coses que ens pensavem que mai podríem fer. Joan Barberà, 6è Primària.

Maneres de viure per sempre – M’ha encantat, la historia té un punt de vista diferent  de la mort que normalment es algo del que no parlem suficients vegades. M’encanta tot el que explica i el que aconsegueixen el nen i la família com a persones i m’agrada que el llibre tingui un punt d’humor tot i que sigui trist. Cesca Patsi Roig, 6è Primària.

La platja del inútils – Aquest llibre m’ha agradat, perquè t’ensenya que tens que fer el que a tu t’agrada no el que els altres et diguin. Si tu vols ser music i et diuen que allò es de inútils tu no els hi facis cas perquè tu tens que fer el que a tu t’agrada perquè si no et pasaras la vida fet algo avorrit que no t’apassiona. Paula Retamal Garrido, 6è Primària.

Enhorabona a tots i totes!!!!

Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiencia de l'usuari. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús.