Comencem seguint al peu de la lletra el pla d’implementació del projecte educatiu SUMMEM! Perquè la cohesió de grup és un aspecte fonamental per aprendre a treballar de manera cooperativa.

El treball cooperatiu conforma, juntament amb la interdisciplinarietat, l’eix del SUMMEM i alhora del canvi educatiu. Aquest fet requereix que el treballem amb profunditat i assolint tota la renovació que incorpora a les aules.

Pel fet que els grups a 3r són nous i amb la fita d’iniciar les activitats de cohesió de grup hem començat el curs anant de colònies a Can Sans de Fellines per a dur a terme el projecte dels nostres nous noms de grup. Han estat uns dies de convivència i de noves coneixences, plens d’activitats, jocs i moltes emocions!

Hem creat vincle amb activitats diverses, totes elles aprofitant els espais naturals que hi ha al voltant de la casa. Les cabanes de troncs que els nens construïen en les estones de joc lliure van ser una de les atraccions, a banda de les visites de l’indi Pitroig i del Xaman de la tribu. Amb ell, en una nit plena de màgia, vam conèixer els nostres noms:

Avenc

Torrent

Balma

Gorg

Aquesta experiència ens ha ajudat a començar a treballar el SUMMEM i en aquest sentit el treball de la cohesió del grup-classe que és l’element inicial i base d’aquest projecte que anirem interioritzant al llarg del curs.

Vam tornar feliços amb l’experiència viscuda i amb moltes ganes de seguir treballant i gaudint amb la nostra classe!